InstagramInstagram, la popular aplicació mòbil que permet als usuaris fer fotos, aplicar un filtre, i compartir-les a les xarxes socials s’ha vist obligada a rectificar la nova política de privacitat del seu servei i que entre d’altres, permetia a Instagram apropiar-se les fotografies dels usuaris i vendre-les sense el seu consentiment.

Aquestes modificacions de la política d’ús d’aquest servei han provocat un important terrabastall a la xarxa hi ha fet que la companyia es vegi obligada a emetre un aclariment i prometre rectificacions i aclariments per tal de deixar clar el que passarà a partir del 16 de gener, que és quant entraran en vigor les noves condicions d’ús, amb les fotos dels usuaris.

En un post publicat al blog del servei, Kevin Systrom, cofundador de Instagram, s’ha detingut a aclarir els punts més polèmics, especialment el de la venda de fotos a altres serveis. En aquest aspecte ha estat molt clar i contundent: ‘No és la nostra intenció vendre les vostres fotos’  ha dit literalment. Assumeixen la culpa d’haver emprat un llenguatge confús i es comprometen a modificar-lo perquè aquest aspecte quedi del tot clar.

Un altre tema polèmic ha estat el de la possibilitat d’usar les fotos dels usuaris per anuncis, i Systrom també ho aclareix amb frontalitat: ‘No tenim plans per a alguna cosa així’ i per això, directament, eliminaran el text que va fer pensar en aquesta possibilitat .

Finalment, afegeix que res ha canviat respecte a la propietat de les fotos, que segueix sent dels usuaris (‘respectem les vostres fotos són les vostres fotografies. Punt.’), Ni pel que fa a la configuració de privacitat.

Via Genbeta

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live