blocaires a ViladecansUn grup de blocaires de Barcelona i Madrid han visitat Viladecans per conèixer de primera ma el projecte W!CABLE, la xarxa neutra de fibra òptica del municipi.

Els visitants van ser rebuts per l’alcalde al Delta Business Centre on van conèixer el projecte W!ladecans que engloba les solucions intel·ligents basades en la fibra òptica i en una xarxa sense fils d’antenes Wi-Fi-Mesh que s’estan aplicant a la ciutat i que entre d’altres ha possibilitat l’arribada de la connexió d’Internet d’alta velocitat a les llars.

Després d’aquesta presentació els professionals de la comunicació digital s’han desplaçat al Node VITEC, el centre de connexions de fibra òptica municipal, on s’han trobat amb representants dels operadors de telecomunicacions que treballen en el projecte: Adamo i Orange.  Han conegut el funcionament del servei i els blocaires han pogut experimentar la navegació a 100 Mb.

Durant la visita l’alcalde ha posat de manifest la importància que aquesta aposta de la ciutat ha de tenir en el seu desenvolupament ‘la ciutat està preparada per al futur, per incorporar tes tecnologies i aplicacions que vindran i això ens dona un plus de competitivitat alhora de que les empreses es vulguin instal·lar a Viladecans’ ha comentat Carles Ruiz. blocaires a Viladecans_2

Per la seva part, els blocaires que han participat en la experiència s’han mostrat molt satisfets amb la proposta de Viladecans i demanen que aquest model sigui referent per a altres ciutats del país.

L’extensió de fibra òptica es va posar en marxa amb un projecte pilot per donar cobertura al 10% de la població. Actualment, ja l’han contractat més de 650 llars, un 25% de les que tenen cobertura, xifra que ha superat les expectatives tant de l’Ajuntament com dels operadors. Al llarg d’aquest any la fibra òptica s’ampliarà per connectar tots els centres educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als instituts, a més d’altres equipaments públics i algunes empreses. I ja es treballa per seguir desenvolupant el projecte que té per objectiu arribar al 50% de la població al 2015, avançant en cinc anys el que recomana l’Agenda Digital per a Europa.

L’extensió de la xarxa també té per objectiu crear una infraestructura tecnològica d’última generació per posar en marxa solucions intel·ligents per fer de Viladecans una ‘smart city’.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live