Connecte House a Mobile World Congress Barcelona 2012La ‘Connected House’, que  es pot veure aquests dies al Mobile World Copngress, presenta desenes d’aplicacions i programes creats per fer més còmode i segura la vida dels seus habitants. Coses quotidianes com tenir el menjar calent a punt per quant arribem a casa, o tenir sempre plena la nevera serà més fàcil en un futur no gaire llunyà.

Aquest prototip es basa en l’ús de dispositius connectats mitjançant la tecnologia sense fils (wireless) controlats a través d’un smartphone. Així, per exemple no calen claus per obrir la porta de casa, només cal apropar el nostre telèfon a un sensor, que a més avisarà a la resta dels ocupants de l’habitatge que tinguin aquesta aplicació que algú ha entrat al domicili.

Aquestes aplicacions de control remot gràcies a la nova tecnologia LTE dels mòbils de nova generació poden ajudar, minut a minut, a estalviar molt temps, ja que posaran en marxa el microones o altres elements de la cuina quan un estigui arribant realment a casa, per exemple.

Els controls a través dels mòbils també advertiran que s’està quedant sense llet o altres productes alimentaris (per mitjà de sensors instal·lats a la nevera intel·ligent), que cal regar les plantes o retirar les escombraries perquè la galleda està plena o perquè passarà algun servei especial de recollida.

En l’àmbit de la salut, la casa mostra els serveis de ‘2 Net ‘de Qualcomm, en aparença una simple cinta de córrer que permet fer una revisió mèdica quan es fa exercici.

També es mostren algunes aplicacions per a mòbils que l’usuari porta a sobre i que poden alertar a un centre mèdic concret de si el seu ritme cardíac augmenta pel risc d’un atac de cor, augmenta la temperatura del seu cos o hi ha alguna altra alteració que necessiti fins i tot l’enviament d’una ambulància.

Altres serveis de benestar consisteixen en miralls que poden recordar a l’usuari cada matí que es prengui un medicament o que hauria de comprar pastilles del tractament que està seguint perquè li queden poques i fins hi tot fer una comanda online.

En quant a l’oci, Sony presenta aplicacions perquè els seus jocs puguin treure el màxim profit a la ‘realitat augmentada’ i que permet “lluitar” contra monstres ocults darrere d’un armari o sota la taula.

Al marge de les aplicacions desenvolupades per l’interior de la casa, la tecnologia wireless també permet, per exemple, la possibilitat de compartir un vehicle sense necessitat de compartir o tenir diferents jocs de claus. Gràcies a aquesta tecnologia, es pot obrir el cotxe amb el telèfon mòbil i rebre a la pantalla la localització geogràfica del vehicle per si el nou usuari no sabés on es troba aparcat.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live