Després de substituir els tradicionals fanals incandescents per llums de LEDS, el següent pas serà aprofitar l’energia cinètica de petjades de la gent per fabricar energia.

Aquest principi és el que fan servir els fanals de EnGoPlanet, una empresa que ha presentat una solució per substituir l’enllumenat públic tradicional a llocs amb abundant trànsit de vianants per fanals intel·ligents que no estan connectats a la xarxa elèctrica, ja que la seva energia l’obtenen a través de panells solars i un sistema d’aprofitament de l’energia cinètica provocada per les petjades de les persones.

A més, aquests fanals compten amb connexió Wi-Fi gratuït, càmeres de seguretat i estacions de recàrrega USB.

EnGoPlanetA part de l’energia solar que recullen unes plaques fotovoltaiques, els fanals es nodreixen d’energia gràcies a l’energia que generen unes lloses connectades a uns microgeneradors que funcionen per la pressió que hi fem sobre. La instal·lació consta de quatre fanals connectats a tres macrogeneradors que produeixen entre 4 i 8 bats per cada petjada segons la pressió exercida. Amb això, es mantenen les bateries i permeten il·luminar correctament la zona encara que no hi hagi sol.

Els fanals estan connectats amb una central que en cada moment sap el nivell de reserva de bateria i la seva autonomia, que també pot mesurar la qualitat de l’aire en aquell punt i analitzar el trànsit gràcies a les càmeres que disposa per tal de conèixer els moments de més trànsit de vianants a la zona.

De moment ja s’han instal·lat aquest tipus de fanals a la Boulder Plaza de Les Vegas i ja hi ha contactes per instal·lar-les a altres ciutats com ara Nova York.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live