smartphoneUn dels problemes habituals dels smartphones es la durada de la bateria. Depenent de l’ús que se’n faci, el nombre de trucades o la quantitat d’aplicacions i el seu tipus que tinguem obertes la pila ens durarà més d’un dia o no passarà de les 5 o 6 hores.

Les aplicacions que consumeixen més bateria son les que fan servir la geolocalització,  les que envien notificacions,  les que utilitzen el wifi i les que mostren vídeo o imatges.

Així, si volem limitar el consum de la bateria del nostre smartphone cal seguir una sèrie de recomanacions:

En les aplicacions que demanen permís per fixar la nostra posició respecte al satèl·lit GPS  alhora de pujar un comentari, penjar una fotografia, valorar  un servei, etc. es aconsellable no fer-ho automàticament ja que sempre que obrim aquesta aplicació s’activarà el nostre navegador GPS i augmentarà considerablement el consum de bateria. Si volem ho podem activar puntualment des del menú de preferències.

En quant a les aplicacions que envien notificacions es recomana desactivar les opcions d’enviament automàtic, que augmenten el consum de la pila a l’estar constantment rastrejant la xarxa buscant novetats, i fixar períodes de temps amplis en el que les aplicacions es connectin per actualitzar-se. En aquest grup hi podem trobar les aplicacions de correu o els clients per a Facebook, Twitter, Linkedin, etc.

Un altre grup d’aplicacions que augmenten el consum de la bateria son les de videoconferència o les de trucades de veu per Internet com ara Viber o Skipe.

Finalment, les aplicacions que mostren vídeos com ara Youtube o aplicacions per compartir imatges com ara Instagram o Flickr son grans consumidores de recursos ja que els terminals cada cop tenen pantalles més grans i amb més definició. Caldrà limitar el seu ús si no volem quedar-nos sense bateria.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live