Presentació del iPad MiniApple ha presentat la seva nova tablet  iPad Mini, una versió reduïda de l’iPad, la resposta a l’aparició de les tablets de 7 polzades com ara la Nexus 7 de Google, el Kindle Fire HD d’Amazon i  la Surface de Microsoft que introduirà  el seu sistema operatiu Windows 8 en el sector dels dispositius portables.

En quant a les seves característiques destaca la seva pantalla de  7,85 polzades – la de l’iPad té 9,7 – i els seu gruix, tan sols set mil·límetres. El seu pes és de 308 grams – la meitat que l’iPad – i està folrat d’alumini. La resolució de pantalla és la mateixa que la de l’iPad (1.024×768 píxels per polzada), el que la fa idònia per llegir tant llibres electrònics com per mitjans online , però no per veure vídeos.

En quant al disseny, s’assembla més al de l’iPhone 5 que al de l’iPad. L’equip està disponible en blanc i negre amb el mateix acabat que el smartphone de la companyia i la seva bateria té una autonomia nominal de 10 hores.

Sobre el seu processador, l’iPad Mini porta un xip A5X de doble nucli, menys potent que la del iPad, encara que s’ha de tenir en compte que la seva superfície de pantalla és superior. L’iPad Mini també posseeix dues càmeres web: una càmera frontal FaceTime per videoconferències en HD i una altra posterior de cinc megapíxels per fer fotografies.

La nova tauleta, igual que els nous dispositius d’Apple fa servir el nou connector ‘lightining’, que substitueix el ‘dock’ de models anteriors, però no presenta més ports de connexió.

L’iPad Mini es pot reservar a partir del 26 d’octubre, i les primeres unitats arribaran a les botigues el proper dos de novembre. En quant els preus, l’ l’iPad Mini costarà 329 €  en la versió de 16GB, 429 euros la de 32 i 529 euros la de 64GB. L’iPad Mini també es vendrà en versions LTE, però de moment només als Estats Units.

Dues setmanes després del model WiFi arriba a Espanya el model amb connexió LTE. El seu preu serà de 359 € per al de 16GB, 459 per al de 32, i 559 per al de 64GB. Apple assegura que aquests iPad Mini no necessitarà contracte i que és podrà activar directament des del dispositiu. La configuració definitiva d’aquest sistema depèn, segons la companyia, de cada operadora de telefonia. Igualment, el LTE dependrà de les xarxes de cada país.

Via Consumer

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live