wi-fi gratis als aeroportsAENA, entitat pública responsable de la xarxa d’aeroports espanyols, estudia oferir connexió WiFi gratuïta per als usuaris en tots els aeroports del país. La proposta, que sembla ser que s’aplicarà, passa per permetre l’accés gratuït durant 15 o 30 minuts.

Espanya és un dels pocs països europeus on els usuaris dels aeroports no es poden connectar gratuïtament a Internet a través de WiFi . Actualment, només l’aeroport del Prat a Barcelona permet una connexió gratis durant 15 minuts amb la condició que els usuaris es registrin en una pàgina web. Els 25 aeroports restants en la xarxa espanyola compten en la seva majoria amb connexions sense fil però a un preu desorbitat.

Conscient d’aquesta mancança, AENA està estudiant oferir aquest servei de connexió gratuïta Internet. De moment es plantegen diverses opcions per tal de trobar el model més rendible, però la que te més possibilitats de portar-se a la pràctica és un model que oferiria connexió gratuïta però durant un temps limitat màxim d’entre 15 i 30 minuts. A partir de llavors l’usuari hauria de pagar, encara que es desconeix el preu que s’imposaria. En qualsevol cas, si el aeroports volen competir amb les connexions 3G tan esteses avui dia tindria poc sentit mantenir els elevats preus que es donen en l’actualitat.

La implantació d’aquest sistema serviria per reduir les diferències existents entre Espanya i altres països europeus. França, el Regne Unit o Portugal ofereixen Internet gratuït mitjançant WiFi en la majoria dels seus aeroports. Altres països com Grècia, Hongria, Xipre o Polònia tenen almenys una connexió oberta o compten amb zones WiFi gratuïtes per als usuaris a canvi de publicitat de diferents anunciants.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live