1a Setmana de la Co-innovació del Baix Llobregat La Fundació Ciutat de Viladecans organitza, juntament amb l’Innobaix, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Citilab, la 1a Setmana de la Co-innovació al Baix Llobregat que se celebrarà del 10 al 13 de desembre a Sant Feliu, Cornellà i Viladecans.

La setmana de la Co-innovació neix amb la intenció de donar visibilitat a nous projectes sorgits a la comarca, compartir experiències i detectar oportunitats per al creixement del territori des de la perspectiva de la innovació.

La setmana de la co-innovació inclou conferències, taules rodones i tallers pràctics en les quals participaran més de 40 experts en algun dels quatre eixos que inclou la cita: Co-innovació i emprenedoria; Co-innovació, feina de tothom; Co-innovació al món educatiu, i Co-innovació, urbanisme i smart cities a l’AMB.

Viladecans acollirà l’11 de desembre, a Can Xic, una de les jornades en la qual es tractaran dos d’aquests eixos temàtics, el de la co-innovació al món educatiu i en l’àmbit de les smart cities. El matí està reservat per tractar els temes educatius, amb la participació, entre d’altres, de Jordi Freixenet, de la Universitat de Girona (UdG), qui parlarà d”Inventors 4 change’, una iniciativa d’un grup interdisciplinari d’investigadors dedicats a dissenyar i desenvolupar experiències que combinen Ciència, Tecnologia i Art per tal de fomentar la creativitat, el pensament crític i el treball en equip entre infants i joves de comunitats desfavorides. Un altre moment destacat serà la taula rodona ‘Experiències d’innovació educativa al Baix Llobregat’, en les quals participaran escoles, instituts i altres entitats de la comarca.

Per la tarda serà el torn de parlar d’smart cities, per a la qual cosa hi haurà la presència del gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramón Torra Xicoy; la responsable de Smart Cities de l’AMB, Marta Continente, el responsable de Smart Cities a IBM, Francisco Romero Gamarra, o el director de Serveis de l’Àrea de Planificació Territorial de l’Ajuntament de Viladecans, Emili Galisteo, entre d’altres.

 

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live