escolaponentViladecans serà present al Smart City Congress, el saló internacional de les ciutats intel·ligents que se celebrarà del 18 al 20 de novembre per presentar els seus projectes en l’àmbit de l’estalvi energètic.

Entre les propostes que es mostraran destaca ‘El Gran Estalvi’, una iniciativa de l’ajuntament de la ciutat i l’empresa Unilever per incentivar a les comunitats de veïns a reduir la despesa en llum, aigua i gas aplicant senzills consells de conducta com ara ajustar correctament el termòstat de la calefacció i aire condicionat, fer servir llums de led, utilitzar correctament els electrodomèstics, etc.

Un altre dels projectes que es presentaran serà el de les escoles eficients. A la ciutat 4 escoles estan participant en un projecte europeu amb l’objectiu de reduir la despesa energètica sense invertir cap recurs econòmic en millores, tan sols amb una gestió més eficient dels recursos existents.

A través de senzills canvis com ara situar les taules per aprofitar la llum solar, o acostumant a professors i alumnes a apagar els llums de les classes buides s’ha aconseguit estalviar 12.868 € en la factura de subministraments en un període de 9 mesos.

Finalment, també es mostrarà el programa d’inversions municipals per impulsar l’ús de les energies renovables per a l’autoconsum i la creació de xarxes intel·ligents per aprofitar l’excedent de producció energètica.

Viladecans compta amb plaques fotovoltaiques a les teulades d’edificis municipals que són capaç de produir 250 kw i també s’ha posat en marxa la primera xarxa intel·ligent d’energia formada per dos equipaments per gestionar de manera eficient l’energia mitjançant les TIC. Aquesta xarxa té com a nucli central l’escola Enxaneta, un edifici intel·ligent que compta amb energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum amb una potència instal·lada de 93.46 kWp. Amb l’excés d’energia que produeix es cobreix part de la demanda energètica d’un eco-aparcament ubicat al costat que, a més, té punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live