Pagar el temps concret que estem a la zona blava i fer-ho a través del nostre smartphone aviat serà  realitat a Viladecans i altres poblacions del Delta del Llobregat. A través de l’aplicació iParquing per a smartphones podrem aparcar pagar el temps concret que estiguem ocupant la zona blava i estalviar-nos possibles multes.

iParquingAquesta aplicació es fruit del treball del Clúster6m, un consorci centrat en les millores de mobilitat a través de les solucions electròniques en el que participen els ajuntaments de Viladecans, el Prat, Gavà, Castelldefels i Sant Boi, juntament amb empreses i centres de recerca. De moment s’ha estat funcionant en fase de proves i les previsions apunten  a que tot estigui preparat per a que pugui entrar en funcionament la primavera de l’2013.

El sistema és molt senzill, nomes cal descarregar l’aplicació gratuïta al smartphone i registrarse  a la pàgina web de iParquing, un cop fet això, els usuaris rebran un adhesiu únic i identificatiu que podran situar al parabrisa del vehicle perquè el controlador d’estacionament sàpiga que el conductor utilitza la solució iParquing. En trobar aparcament, els conductors podran prémer l’opció ‘aparcar’ al seu telèfon mòbil i s’accionarà el comptador de temps de iParquing fins que tornin i marquin la casella ‘desaparcar’.

iParquing coexistirà amb els sistemes tradicionals de pagament i no suposarà cap despesa addicional als diferents ajuntament que ho apliquin.  A més iParquing ofereix altres avantatges, així les empreses i els autònoms podran rebre un resum únic mensual de tots els moviments relacionats amb l’aparcament, o per exemples  les botigues podran bonificar el pagament de l’estacionament en zones regulades als seus clients amb l’objectiu d’incentivar les compres.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live