Twitter al mónEspanya és el segon país d’Europa amb major nombre d’usuaris actius a Twitter, només superat pel Regne Unit. Xina és el país líder a nivell global, tot i que el servei està prohibit.

Espanya és el vuitè país del món amb un major percentatge d’usuaris de Twitter actius, amb un 5 per cent de membres actius del total de què disposa la xarxa social a tot el món. Són dades que recull l’informe de setembre d’aquest any de l’empresa d’investigació GlobalWebIndex.

La investigació s’ha realitzat entre els països més rellevants en l’ús de les xarxes socials, atenent a aquells usuaris que han ‘enviat’ almenys una vegada des de començament de setembre.

A la part alta de la taula hi ha la Xina, amb un 35,5 per cent d’usuaris actius del món. El segueix L’Índia amb un 33 per cent, Estats Units amb un 22,9 per cent, Brasil amb un 19,6 per cent, Mèxic amb un 11,7 per cent, Regne Units, amb un 6,6 per cent i Argentina amb un 6,3 per cent.

Espanya és un dels mercats del món que presenten més activitat en les xarxes socials. Els internautes utilitzen les principals xarxes com Tuenti, Facebook i Twitter per comentar els fets més destacats del dia o per compartir informació amb els seus contactes.

La penetració de les xarxes socials a Espanya és cada vegada més gran, en comparació amb els nostres veïns europeus. No obstant això, les xifres es troben encara lluny de països com la Xina, Mèxic o Estats Units.

Xina lidera la participació mundial d’usuaris en Twitter, segons l’estudi de GlobalWebIndex. El curiós del cas és que la xarxa social està prohibida a la Xina pel control de seguretat cibernètic del Govern, de manera que el seu accés exigeix la vulneració d’aquests sistemes.

També destaca el seu us a l’Índia, ocupant el segon lloc del món. La digitalització accelerada dels mercats asiàtics suposen milions d’usuaris nous per les xarxes socials dominants a Occident. Segons ha informat la BBC, en aquest país s’estimen 16 milions d’usuaris a Twitter.

Les xifres li atorguen a Twitter una posició cada vegada més privilegiada entre les comunicacions socials. No obstant això, la preponderància de Facebook, que compta amb 950 milions d’usuaris, segueix superant les expectatives de qualsevol altre xarxa.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live