TabletSegons un estudi de la consultora Gartner sobre tendències de venda de dispositius mòbils i ordinadors per a l’any 2013 la venda de mòbils s’estancarà mentre que continua el creixement del consum de tablets.

Segons aquest estudi els mòbils, ordinadors i tauletes creixeran un 5,9% a tot el món. La diferència entre les vendes de cada tipus de dispositius és força important. Els ordinadors, on s’engloben els portàtils i els sobretaula, cauran un 10,6% respecte a l’any anterior. Passaran de vendre 341 milions d’unitats a només 305 milions d’unitats. D’aquesta manera, continua el cicle catastròfic dels ordinadors, que acumulen diversos anys de baixades.

D’altra banda sorprèn l’estancament en les vendes de telèfons mòbils. Després de diversos anys amb creixements descomunals, sembla que 2013 no serà un any especialment bo. Això sí, les vendes creixeran un 4,3% respecte al període anterior, passant de 1.746 milions d’unitats a 1.821 milions d’unitats a tot el món. Aquesta xifra no discrimina entre mòbils i smartphones, on cauran els primers i els altres seguiran creixent.

En canvi les tablets registraran un creixement espectacular. Aquests dispositius es vendran un 67,9% més que en 2012, any en què es van vendre 120 milions d’unitats. Segons Gartner, aquest any 2013 es vendran ni més ni menys que 202 milions d’unitats de tablets i es preveu que es poden superar aquestes xifres al llarg de l’any.

En quant als sistemes operatius mòbils, Android passarà de 505 milions d’unitats a 866 milions i podria superar els 1.000 milions el 2014. Windows seguirà creixent, encara que el seu mercat  està fonamentalment en els ordinadors, un mercat en decadència. Finalment, BlackBerry seguirà caient i dels 34 milions de dispositius venuts en 2012 passarà a només 22 milions.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live