simoAquesta setmana se celebra a Madrid el SIMO Educación 2015, una fira on les companyies de tecnologia més importants presenten les novetats en el camp educatiu.

En aquesta edició s’han reunit 187 empreses de 8 països entre les que podem trobar bq, Canon, Casio, Dell, Esprinet, Epson, Facebook, Fujitsu, HP, Intel, Microsoft, Promethean, Samsung, Santillana, Smart, Telefónica, Educación digital, Vicens Vives Digital, Ctouch, Legamaster o Mcgraw-hill.

D’altra banda, també hi son presents empreses distribuidores de tecnologia per a centres educatius com ara Tech data, Rossellimac, K-Tuin, Goldenmac, Charmex, Computers Unlimited, i plataformes de gestió i de continguts educatius, com ara Alexia, Xtend, Educamos i Clickedu.

A la fira es podran veure solucions tecnològiques d’impressió 3D, robòtica, programació i altres eines
tecnològiques orientades a optimitzar els processos d’ensenyament i l’aprenentatge, com ara les pantalles interactives tàctils, projectors i llapis digitals, tauletes o aplicacions de ‘smartglasses’ destinades a l’activitat docent.

L’objectiu de l’aplicació d’aquestes tecnologies a l’aula és el de fer més divertides i productives les classes tant pels alumnes com pels professors.

Entre les experiències concretes que trobem els SIMO destaca la Samsung School 2.0 que entre d’altres destaca per tenir una pantalla compartida entre mestres i alumnes aconseguint una interacció més dinàmica a classe permetent la presa de notes en temps real, o el monitoratge de pantalles dels alumnes per part del mestre amb la possibilitat d’ajudar de forma remota als estudiants que tinguin alguna dificultat.

D’altra banda, aquest sistema permet als alumnes connectar-se des de casa per accedir a visualitzar material didàctic o, per exemple, acabar un treball i presentar-lo al professor de forma remota.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live