La vida útil dels mòbils cada cop és més curta. A casa s’acumulen telèfons que ja no fem servir i que no tenim clar que fer-ne.

Una bona opció és el reciclatge, ja que els smartphones a part de plàstic i vidre contenen altres materials altament contaminants o difícils de trobar com el níquel, el cadmi, l’arsènic i el zinc entre d’altres.

Reciclatge mòbilsEs calcula que un 65% d’aquests materials es poden recuperar, per això és recomanable portar-los a la deixalleria per al seu tractament. També podem contactar amb alguna empresa que es dedica al seu reciclatge o a vendre’ls de segona mà. Ens el recolliran a casa i potser podem recuperar alguns diners segons el seu estat.

Aquestes són algunes de les companyies que s’ocupen dels mòbils usats:

ZONZOO: Aquesta empresa britànica es va fundar el 2001 i actualment és present en 9 països d’Europa. L’enviament és gratuït. Simplement cal embolicar els mòbils usats i esperar que una empresa de missatgeria passi a recollir-los. Quan comprovin que estan en l’estat que ha declarat l’usuari fan una transferència bancària per l’import pactat.

Movildinero: És la marca de Hispanotec Recycling, una empresa d’Elx (Alacant) que es dedica a la reutilització de telèfons mòbils. Segons el seu web “garanteix que al teu mòbil se li doni el millor ús possible tant per a tu com per a la natura “. El procediment és igual que en ZONZOO. Assenyalen que és l’empresa que paga més ràpid pel reciclatge de mòbils: en només 48 hores.

TopDollarMobile : És una de les pioneres en aquest sector (tenen més de 16 anys d’experiència) i també és d’origen anglès. Són una de les empreses que més paga pels mòbils usats. A més, tenen un acord amb el pla de donacions de la Fundació World Vision International, que actualment treballa a Zimbabwe.

Eurekamóvil: Es va fundar el 2003 amb una altra marca: Movilbank. Actualment s’han posicionat com l’empresa líder en el reciclatge de mòbils a Espanya, segons asseguren. Entre les raons que argumenten per triar destaquen el seu sistema de gestió mediambiental i la col·laboració amb ONG com Creu Roja Espanyola, Fundació Entreculturas i Amnistia Internacional.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live