Internet Explorer 9 per a nensMicrosoft, en col•laboració amb el centre de protecció infantil Child exploitation and Online Protection Centre (CEOP) del Regne Unit, ha llançat una versió del seu navegador Internet Explorer 9 pensada per als nens. Es tracta d’un navegador que compta amb les mateixes opcions de seguretat que la versió tradicional però amb algunes eines específicament dissenyades per facilitar una navegació més segura als nens.

Internet cada vegada està més present en la vida dels menors d’edat, i per tant també creix  la preocupació dels pares sobre la seva seguretat a l’hora de navegar per la xarxa.

Per combatre els riscos, els pares han d’utilitzar eines com el control parental i supervisar el seu ús d’Internet. A més d’aquestes possibilitats, les companyies de serveis en línia solen adaptar o limitar els seus productes per al consum infantil responsable.

En la nova versió del navegador Internet Explorer 9 s’han millorat les solucions de seguretat amb què compta el navegador per oferir més protecció als menors. Per començar, els nens tenen accés directe a CEOP, on poden trobar material sobre com protegir-se quan estan a Internet. En l’apartat de favorits del navegador els menors podran trobar per defecte enllaços a aquest tipus de materials formatius.

Aquesta versió d’Internet Explorer 9 també està configurada per a oferir informació sobre seguretat a Internet directament des del diàleg de cerca del navegador. Els menors podran consultar els seus dubtes escric directament a la barra del navegador, amb el que s’espera agilitzar les seves consultes.

A més de tenir accés a aquestes fonts d’informació, la versió per a nens d’Internet Explorer 9 també dóna accés a un Centre de Seguretat on els nens poden denunciar qualsevol tipus de pràctica sospitosa que hagin detectat a la xarxa Aquest apartat està pensat per lluitar contra les formes d’assetjament i bullying que s’han registrat a través d’Internet.

Aquesta versió  de moment es pot trobar en anglès i es pot descarregar de forma gratuïta a través de la pàgina oficial de CEOP.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live