Hospital Clínic BCNL’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació BBVA crearan un portal de salut destinat tant als pacients com als metges i que ha de servir per mostrar informació fiable sobre problemes de salut.

La iniciativa neix de després de constatar que un 70% dels pacients espanyols afirmen que els agradaria que el seu metge els adrecés a informació fiable a la xarxa sobre salut, ja que la majoria consulta a Internet la seva patologia, però dubta de la fiabilitat dels recursos que troba.

Així, l’objectiu del nou portal és ‘posar a disposició de la població informació sobre salut contrastada i fiable, avalada pels professionals, i crear eines d’interacció amb usuaris, pacients i professionals, a través de les tecnologies de la informació’, explica el Dr. Josep Maria Piqué, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Actualment, un 30% dels pacients consulta a la xarxa abans d’una consulta mèdica, i la meitat ho fan en sortir d’ella La meitat dels internautes fan consultes sobre temes de salut, sobretot pel que fa a malalties (40%); nutrició, alimentació, estils de vida saludables (16,8%); i sobre medicaments (16%).

A més, la interacció amb els professionals millorarà els resultats del tractament perquè el pacient informat pot participar activament en el procés i control de la seva malaltia reduint la incertesa, incorporant hàbits saludables, acomplint millor els tractaments i minimitzant els efectes psicològics de les seves patologies.

En una primera fase, el Clínic revisarà aquests continguts per actualitzar-los i organitzar-los per patologies segons l’estructura en instituts clínics del Clínic. També es podran fer cerques per símptomes, proves i procediments.

El projecte compta amb el finançament de la Fundació BBVA que aportarà 1,3 milions d’euros en els pròxims tres anys per tal de desenvolupar i posar en marxa el portal.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live