Els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya podran accedir a partir d’ara a través d’Internet a les bases de dades enciclopèdies, revistes i premsa de qualitat que ofereix la Biblioteca Electrònica del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Per poder accedir a aquest servei només cal disposar del carnet de biblioteca i registrar-se com a usuari. Fins ara ja es podia accedir a la Biblioteca Electrònica des dels ordinadors de les biblioteques públiques, però a partir d’ara es podran consultar aquests continguts des de qualsevol ordinador i amb independència de la ubicació territorial de la biblioteca.

Aquest nou servei està a disposició de l’usuari les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Ofereix accés a més de 40 revistes en català  incloses al portal Quiosc.cat de temàtiques diferents com gastronomia, turisme, o música, així com a 600 mitjans de comunicació i a 42.000 notícies diàries a text complet de diaris espanyols i estrangers. També permet consultar obres de referència en llengua catalana, castellana, i anglesa; diverses enciclopèdies i altres documents com totes les lleis i jurisprudència de l’Estat i un manual en gestió empresarial, entre altres.

La Biblioteca Electrònica del Departament de Cultura ofereix als usuaris els recursos d’informació següents:

Mienciclo universal: És una plataforma que dóna accés a diverses obres de referència en llengua castellana, història universal, història gràfica del s. XX, geografiauniversal.

Quiosc.cat: Accés en format interactiu i multimèdia a més de quaranta revistes en catalàde l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

Oceano Padres: Base de dades específicament desenvolupada per a pares i mares.

Oceano Salus: Base de dades que, amb una visió divulgativa, conté informació sobre anatomia, medicina, nutrició i salut en general.

Oceano administracion de empresas: Base de dades adreçada a estudiants i a professionals dels àmbits de l’economia i les ciències empresarials.

VLEX: Base de dades jurídica que conté la legislació (autonòmica, estatal i europea) i la jurisprudència a text complet dels Tribunals Suprem, Constitucional, Superiors de Justícia i Audiències Provincials.
Iconoce: Base de dades de notícies que inclou les edicions digitals dels principals diaris espanyols i estrangers des de 2001.

Podeu consultar aquest fons a través d’aquest enllaç  http://www.gencat.cat/cultura/bibliotecaelectronica/

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l’última versió, només us requerirà uns instants.

 

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live