Google TranslateGoogle Translate millora les traduccions de les pàgines web. Els responsables de les web podran personalitzar les traduccions que posteriorment es presentaran als usuaris. Alhora, els internautes que visitin les pàgines poden suggerir noves traduccions, que s’aplicaran quan siguin acceptades pels propietaris de les pàgines.
Google Translate és una de les eines més populars de Google que permet traduir pàgines web completes. Google Translate compta amb un plug-in per navegadors que permet traduir de forma automàtica algunes pàgines web que hagin activat aquesta possibilitat.

Els sistema no és infal•lible, i moltes vegades les traduccions no tenen el sentit exacte que es pretén en la llengua original,  i els usuaris han d’intentar desxifrar el veritable sentit. Per solucionar aquest problema,  Google ha decidit obrir aquest servei per rebre ajuda dels usuaris.

Per a que els usuaris puguin millorar la traducció efectuada per Google Translate, els responsables web han d’introduir el plug-in de Google Translate per traduir la seva pàgina de forma automàtica. Un cop obtinguda la versió traduïda, els administradors de la web poden anar comprovant les frases traduïdes. En passar el cursor sobre cada frase, apareix una finestra amb la frase en l’ idioma original. Si es considera que la traducció pot ser millor, els responsables web poden introduir canvis. Una vegada introduïda la traducció “personal”, cada vegada que la pàgina aparegui en aquest idioma ho farà amb els canvis realitzats. És una forma d’oferir als responsables web la forma de millorar l’experiència dels seus usuaris i optimitzar el treball de Google Translate.

Aquesta opció, de moment experimental, està disponible en 60 idiomes. A més d’aquesta possibilitat, Google ha decidit permetre que siguin els mateixos usuaris els que contribueixin a la traducció. Per això, en utilitzar el servei i veure una pàgina traduïda, els internautes podran suggerir una traducció millor a l’ obtinguda. La proposta es farà arribar al responsable web, que serà l’encarregat de determinar si acceptar el suggeriment o el descarta .La idea és aconseguir millorar entre tots, Google, responsables web i usuaris, el servei que ofereix Google Translate.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live