Espanya és el segon país d'Europa en què més pimes utilitzen el ‘cloud computing’Ahir parlàvem d’una empresa de Viladecans que s’ha situat entre les 10 startup europees amb més projecció en la gestió del ‘cloud computing’. Avui un estudi que presenta Microsoft mostra que Espanya se situa en el segon lloc en el rànquing europeu en la utilització del núvol per part de les petites i mitjanes empreses a l’hora de desenvolupar el seu treball.

Segons un informe realitzat per Ipsos Mori per Microsoft el 62% de les pimes espanyoles veuen com a una oportunitat de negoci el ‘cloud computing’. Aquesta dada s’accentua en les organitzacions amb una antiguitat menor a sis anys, ja que el 66% ja treballa amb aquesta revolució tecnològica, la qual facilita compartir informació des de qualsevol dispositiu i amb un gran nombre de persones sense necessitar un disc dur o CD.

A més, el 49% de les pimes estan convençudes que augmentaran la despesa en serveis cloud els propers 12 mesos. De fet, tres de cada cinc petites empreses espanyoles asseguren que el ‘cloud computing’ és un element crucial perquè una pime creixi, revela l’informe.

L’estudi preveu que en el futur, les empreses treballaran amb diversos serveis cloud per la seva tasca diària.  Actualment, el 72% de les pimes europees considera que utilitzar aquesta tecnologia ajuda a ser més productiu. I el 58% confia que el núvol faci possible una millor conciliació entre vida laboral i personal.

La seguretat de les dades en el núvol és un dels aspectes que més podria preocupar a l’empresa per adoptar aquesta tecnologia. De fet, el 70% de les pimes vol saber on es troben les seves dades i aquest factor fa que un 55% de les empreses no és decideixin per aquesta opció.

Tot i això, en el futur, el 81% de les empreses pensa que el núvol fa que la seva informació crítica estigui més segura, segons revela Microsoft.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live