2a. jornada d'intercanvi de pràctiques innovadores en educació a ViladecansUns dos-cents mestres de les escoles de Viladecans s’han trobat en el marc de la ‘2a. Jornada d’Intercanvi de Pràctiques Educatives amb pissarres digitals (PDI)’ per posar en comú les seves experiències en l’ús d’aquests recursos a l’aula.

La trobada, pionera a l’Estat espanyol, és una iniciativa del col·lectiu docent de la ciutat i és organitzada per l’Ajuntament i els Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat.

Els participants, docents de 10 escoles públiques de la ciutat, dues concertades i l’escola pública de Sant Climent de Llobregat, s’han trobat amb l’objectiu de conèixer i compartir experiències innovadores en educació mitjançant pissarres digitals. Els mestres participants s’han mostrat molt satisfets amb aquesta experiència tal com comenta Carles Fernández de l’escola Pau Casals ‘Coneixes noves formes de treballar, materials nous que pots utilitzar a les teves classes’ .

Les PDI han esdevingut una eina tecnològica amb què es modernitza l’entorn educatiu per lluitar contra el fracàs escolar, tot augmentant l’ interès i la motivació de l’alumnat, facilitant els millors instruments pedagògics al professorat, incrementant la implicació de les famílies i potenciant la col·aboració de tota la comunitat educativa.

2a. jornada d'intercanvi de pràctiques innovadores en educació a ViladecansEn aquest sentit s’ha pronunciat, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans que ha volgut destacar l’esforç que s’està fent des de l’ajuntament per reduir el fracàs escolar ‘Nosaltres hem proporcionat nous elements a l’aula com son les pissarres digitals que permeten formes diferents de donar classe i ensenyar i que poc a poc han anat millorant els resultats dels nostres alumnes’.

Les escoles de Viladecans disposen, en total, de 160 pissarres digitals des del curs 2010-2011, i es beneficien d’aquestes eines uns 5.000 alumnes per curs escolar. La inclusió de les PDI a les aules es va finançar amb fons del conegut ‘Pla E’ del Govern d’Espanya i s’ha vertebrat a través del projecte W!ESCOLA pertanyent a W!ILADECANS, la identitat digital de la ciutat.

Durant les jornades també s’ha fet una trobada de blocaires per conèixer de primera ma l’experiència de Viladecans en l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit educatiu i els projectes de futur de la ciutat en aquest aspecte.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live