L’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) desenvolupa un projecte per crear un mapa de contaminació acústica europeu amb la col·laboració de la ciutadania. Qualsevol persona amb un smarthpone pot contribuir i aportar dades sobre la contaminació acústica, la quantitat de soroll que es registra en una determinada zona geogràfica.

Les dades es recullen a la plataforma basada en dades mòbils Noise Watch em la que  ciutadans poden aportar els seus mesuraments de soroll. Tot això a través d’una aplicació per al telèfon mòbil (per a iPhone, Windows Phone i Android) que utilitza el micròfon del telèfon per mesurar el soroll de l’ambient.

App medició contaminacio acusticaAquesta mesura, acompanyada amb dades referents a la ubicació geogràfica obtingudes del GPS del telèfon, s’envien a través de la connexió a Internet del mòbil. Les dades enviades pels ciutadans se sumen als mesuraments científiques i oficials que s’obtenen o que faciliten els països i s’incorporen al mapa Noise Watch de l’AEMA.

La contaminació acústica està present en molts àmbits de la vida de les persones i una exposició perllongada en el temps pot ser perjudicial per a la salut. Segons la AEMA 100 milions de ciutadans europeus viuen exposats a nivells de soroll perjudicials. I viure exposat a una quantitat de soroll excessiva, especialment de manera prolongada en el temps, resulta perjudicial per a la salut.

Segons l’Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (OSE), els nivells de soroll poden causar malalties cardíaques i problemes cognitius, mentre que l’exposició perllongada a fins i tot nivells baixos de soroll pot provocar hipertensió arterial i pertorbar el son.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live