Enciclopèdia Herder online‘Encyclopaedia Herder’ és el nom del projecte que ha posat en marxa la prestigiosa editorial per crear una enciclopèdia col·laborativa enfocada a les humanitats i les ciències de l’home i que vol ser un referent en la llengua espanyola.

El nou projecte es vol diferenciar d’altres wikis ja existents aportant un plus de qualitat amb la participació d’experts en les matèries tractades per tal que supervisin els continguts elaborats pels usuaris per mantenir la rigorositat acadèmica.

L’enciclopèdia comptarà amb dues parts, una l’elaborada amb la col·laboració dels internautes que podran aportar comentaris, editar contingut, aportar vídeos o enllaços; i una altra part amb continguts i obres de referència de filosofia i sociologia de la mateixa editorial.L’enciclopèdia és gratuïta però cal registrar-se per poder col·laborar. També disposarà d’una part de subscripció amb un pagament previ per consultar alguns continguts i també es podran comprar les obres referenciades.

Per ara, el fons de l’editorial disponible ‘on line’ inclou ‘Enciclopedia de obras de filosofía’, de Franco Volpi; ‘Diccionario de filosofía’, de Walter Brugger; ‘Historia de mujeres filósofas’, de Gilles Menage; ‘Diccionario enciclopédico de sociología’, de Karl Heinz Hilmann; i ‘Diccionario de filosofía en Cd-rom’, de Jordi Cortés Morató i Antonio Martínez-Riu.

En l’àrea Wiki, ja han estat creades entrades sobre més de 600 autors i 1.850 conceptes; l’obra de Brugger aporta més de 400 conceptes; el projecte inclou 1.00 entrades d’autors d’obres i més de 2.000 comentaris d’obres filosòfiques de Volpi. A més, s’han introduït 60 entrades sobre dones filòsofes i 2.500 conceptes de sociologia de l’obra de Hillmann.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live