El MIT (Massachusetts Institute of Technology) està estudiant una nova tecnologia que permetre veure cinema 3D a les sales de cinema sense portar ulleres.
El cinema 3D no s’ha imposat a les sales comercials per la incomoditat de portar ulleres per veure les pel·lícules i per la pèrdua de llum i color.

El MIT estudia una tecnologia per veure cinema 3D sense ulleresAquests problemes poden tenir solució aviat amb la nova tecnologia de visió 3D que estan estudiant investigadors del Laboratori de Ciències de la Computació del MIT i l’Intitut Científic Weizmann d’Israel que han creat una pantalla que permet veure pel·lícules en 3D des de qualsevol angle de la sala sense necessitat de portar ulleres.

Les tecnologies actuals per veure 3D sense ulleres necessiten pantalles d’altíssima resolució i que l’espectador es trobi en una posició fixa respecte a la pantalla.
L’efecte 3D s’aconsegueix gràcies a la utilització d’una sèrie de ranures a la pantalla anomenades barreres de peraltatge, que divideixen cada pixel en dues meitats, creant així una falsa sensació de profunditat. Amb aquesta tecnologia es podrà fixar la direcció a cada una de les butaques d’una sala de cinema per tal que l’espectador gaudeixi de l’efecte tridimensional. Es preveu que amb aquest sistema es conservarà la resolució, la brillantor i la nitidesa de la imatge a més de reduir les molèsties que senten algunes persones en veure cinema en 3D.

De moment aquesta tecnologia requereix un grup de 50 miralls i lents i el prototipus actual té una mida d’un paper A4. Es preveu que viat es podran construir prototipus de mides més grans i s’obre la porta a aplicar aquesta tecnologia tant al cinema com també a les tanques publicitàries.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live