Google ha presentat la plataforma World Wonders Project, un espai on els usuaris podran descobrir els llocs patrimoni de la humanitat repartits per 18 països diferents.

Es tracta d’una oportunitat de veure 132 llocs, amb 1.100 fotos i vídeos. Espanya estarà representada a World Wonders Project amb 12 llocs diferents, entre els quals hi ha el casc històric d’Àvila, Còrdova, Santiago de Compostela o llocs com  l’amfiteatre romà de Tarragona.

Amfiteatre romà de Tarragona

World Wonders Project, és un projecte directament impulsat des de Google Cultural Institute, que té com a objectiu trencar les barreres físiques i oferir a tots els usuaris la possibilitat de gaudir de les meravelles del món. La companyia ha utilitzat tecnologia de Street View per captar els llocs i permetre la navegació interactiva a través dels mateixos des de casa. Així els usuaris poden explorar i descobrir una gran quantitat de llocs patrimoni de la humanitat, pertanyents a 18 països diferents, a més d’altres excepcionals i fascinants llocs del planeta.

Al costat dels monuments espanyols que ja hem comentat, els usuaris podran conèixer llocs tan emblemàtics com les àrees arqueològiques de Pompeia o els antics temples de Kyoto.
Tots els continguts estan disponibles a la pàgina web de World Wonder Project, on a més dels models en 3D de Google i els vídeos de YouTube, també hi ha informació oficial i fotografies proporcionades pels socis del projecte. Es tracta d’una forma de acostar-se als llocs seleccionats de diferents formes. Per a Google, aquesta iniciativa és també un recurs educatiu innovador, que permet que estudiants i acadèmics utilitzin els materials per descobrir alguns dels llocs i monuments més importants del planeta.

La companyia ha explicat que s’han creat paquets educatius que es poden descarregar per al seu ús a l’aula, i els usuaris també poden compartir el contingut del lloc web amb els seus contactes.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live