Windows 8Una versió beta del nou sistema operatiu de Microsoft, el Windows 8 ha estat presentada al Mobile World Congress 2012 que tot just va tancar les seves portes ahir. Aquesta beta ja està disponible i durant les primeres 24 hores s’han fet més d’un milió de descàrregues.

Està previst que la versió definitiva surti al mercat a finals d’any, però durant el congrés mundial de mòbils s’ha presentat una versió anomenada Consumer Preview, que no ofereix totes les característiques, però que a de servir per a que els usuaris es facin una idea  del que ha de venir.

A primer cop d’ull el més evident és la nova interfície, que s’adapta tablets, i per tant es nota una clara influència de Windows Phone. L’adaptació a les tables va acompanyada de l’aparició d’una botiga d’aplicacions anomenada ‘Windows store’ que albergarà milers d’aplicacions de tot tipus que podran ser adquirides de forma gratuïta o previ pagament.
Un altre aspecte a destacar és la importància que tindrà la connexió amb les aplicacions en el núvol. Windows 8 aprofita al màxim les possibilitats que ofereix la connexió contínua a Internet per treballar amb aplicacions com SkyDrive, el disc dur virtual de Microsoft a l’estil Dropbox, que permetrà accedir als continguts emmagatzemats per l’usuari en diferents dispositius.

Finalment un altre aspecte a destacar és la fluïdesa amb què treballa Windows 8. Els requisits mínims tant en PC com en tablet no són superiors als que necessita l’actual Windows 7, el que confirma la bona feina dels desenvolupadors per optimitzar-lo de cara a funcionar en el màxim nombre d’equips possible. A la fira barcelonina va mostrar com efectivament el sistema trigava gairebé 8 segons a arrencar. Encara que això dependrà de les característiques de cada equip, si demostra que Microsoft ha treballat dur per oferir el millor rendiment, com es pot comprovar a l’hora de treballar amb diverses aplicacions al mateix temps.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live