twitter-bird-white-on-blue

Twitter s’ha aliat amb el banc més potent de França, el BPCE per posar en marxa un servei de transferència de diners entre usuaris de la xarxa.

El sistema permetrà passar fins a 500 € entre usuaris de Twitter a través d’un tuït fent servir el servei S-Money del banc que ja permet transferir diners als seus clients a través de missatges de text.

Per fer una transferència caldrà publicar un tuït on mencioni el nom del servei, el compte de Twitter del receptor dels diners la quantitat de diners a transferir i el hashtag o etiqueta ‘envoyer’.

Amb aquest procediment, tots els seguidors de qui publiquin aquests tuïts podran veure en els seus murs les seves transferències. Els tuïts seran també accessibles per altres, si aquestes persones no tenen els seus comptes protegits, fins i tot per als que no iniciïn la sessió a la xarxa social (Google indexa els continguts de Twitter). Serà públic, per tant, quants diners envien, a qui i quan ho fan. El banc assegura, això sí, que, encara que resultin tan visibles, les transaccions es faran de manera segura a través dels seus sistemes d’encriptació.

A priori aquest sistema no és gaire atractiu per a fer transferències entre persones, però sí que pot ser una forma atractiva de donar diners a organitzacions solidàries o campanyes de crowdfunding, tant per qui ho envien com per als qui el reben, per l’efecte crida. El banc ha tingut això present des del principi, cosa que es reflecteix en les condicions d’ús d’aquest nou servei, que fixa un màxim de 250 € per a les transferències entre persones, que no tenen càrrec, i de 500 € per a un altre tipus d’entitats a les quals sí que se’ls cobrarà una comissió d’entre l’1% i el 2% de cada transacció.

Aquest servei estarà disponible per qualsevol usuari francès sense importar l’entitat bancària de la qual siguin clients.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live