Domini .cataloniaLa ICANN (Corporació d’Internet per l’Assignació de Noms i Nombres), l’organisme que gestiona les adreces a la Xarxa, ha fet pública la llista de les sol•licituds rebudes per als nous dominis genèrics de primer nivell  entre els que podem trobar .catalonia, .bcn i .barcelona entre d’altres.

En total s’han rebut 1930 sol·licituds d’arreu del món. Des d’Espanya  se n’han demanat 15, totes elles referents a empreses o comunitats autònomes: Barcelona, BBVA, BCN, Catalonia, EUS, GAL, LaCaixa, Madrid, Mango, Movistar, Seat, Sener, Telefonica, Terra i Zara.

Altres demandes pertanyen a algunes de les companyies més poderoses del mercat que han demanat el domini del seu nom o d’algun dels seus productes més coneguts.

Així, per exemple Mi9crosoft, ha sol·licitat el registre de Hotmail, el seu correu electrònic, o de Xbox, la seva videoconsola. Altres companyies amb demandes semblants han estat Apple, Samsung, Dell, Sony, Symantec, Nokia, Yahoo o Cisco.

Entre aquestes companyies de primer nivell destaquen les sol•licituds de Googlee que ha demanat el registre d’ .Adroid, .Chrome, .Cloud’,  Vip, . lol i . wow.

Algunes d’aquestes sol·licituds han estat repetides, en concret 731. Quan diverses empreses demanen la mateixa paraula, la ICANN obre un procés d’arbitratge per decidir quina companyia  es queda amb el domini o si entra en subhasta.

A part de les grans empreses, que han aprofitat aquests tipus de dominis per elaborar les seves estratègies de màrqueting, diferents organismes o entitats han apostat pel nom de les ciutats, països o institucions que representen, com és el cas de .Roma,. Miami, .Àfrica, etc.

Encara que els termes poden ajudar a la companyies a posicionar els seus productes en els cercadors d’Internet, el rànquing d’aquests resultats és calculat  per unes 200 variables diferents, entre les quals figura la URL de les pàgines web, però no és un factor determinant.

La decisió de la ICAAN de permetre aquest tipus de dominis està considerada com la major fita de les quatre dècades de la història d’Internet, però les empreses, els ajuntaments o els governs s’hauran de rascar la butxaca per registrar els seus dominis. Cada sol·licitud costa al voltant de 150.000 euros, a més del pagament de 20.000 euros anuals durant un període mínim de deu anys, de manera que el preu total del registre ascendeix a  mes o menys 350.000 euros .

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live