ps4En el marc de la fira E3 (Electronic Entertainment Expo)  de los Angeles Sony i Microsoft han presentat les seves noves consoles que sortiran al mercat abans del Nadal.

En principi la Xbox One, la darrera consola de Microsoft es podrà adquirir a partir del mes de novembre a 21 països, entre ells Espanya, a un preu de 499 €. Amb aquest preu s’inclou la consola amb un disc dur de 500 Gb, un comandament i el dispositiu Kinect, obligatori per el seu funcionament.

En quant a la PS4, el darrer model de consola de Sony, encara no hi ha data concreta de llançament encara que serà entre novembre i desembre. El seu preu serà de 399 € i comptarà amb un disc dur de 500 Gb i el nou comandament anomenat DualShock 4, encara que no comptarà de sèrie amb la càmera PlayStation 4 Eye que es podrà comprar a part a  un preu de 49 €.

Entre les diferències més destacades i que poden inclinar als compradors entre una d’aquestes dues noves consoles destaca a part del preu la possibilitat de compartir els jocs.

xbox-oneLa Xbox One de Microsoft obligarà a transferir la llicència associada a cada joc  de manera que un únic propietari i una sola consola puguin jugar a una mateixa còpia en cada moment. D’altra banda Sony permetrà jugar a jocs usats sense restriccions i procés de registre. Això vol dir que es podran revendre els jocs o deixar-los a amics sense cap problema.

En quant a la connexió a Internet la Xbox One de Microsoft s’haurà de connectar al menys un cop cada 24 hores per tal de comprovar per part de Microsoft que s’acompleixen els requisits de joc. Es podrà fer servir com a reproductor de Blu-ray o de continguts multimèdia sense necessitat de tenir connexió a Internet, però per poder jugar caldrà tenir connexió a la xarxa. A més per poder jugar en mode multijugador caldrà tenir una subscripció a Xbox LIVE Gold.

Per la seva part, a la PS4 no caldrà connectar-se a Internet per jugar. Tan sols s’haurà de fer per jugar online i caldrà tenir la subscripció al servei PlayStation Plus.

xboxone versus play 4Entre altres restriccions la Xbox One tindrà bloqueig regional tal com ja passa amb la Xbox 360 encara que aquest bloqueig queda en mans dels desenvolupadors de jocs. Per la seva part la consola de Sony no presentarà aquest bloqueig el que permetrà que els jocs importats funcionin a qualsevol consola.

A priori les dues consoles oferiran unes prestacions semblants. Caldrà veure el catàleg de jocs que presenten, però el preu, i les restriccions que hem explicat poden ser decisives alhora d’inclinar-se per una o altre opció.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live