Whatsapp en catalàLa xarxa social Facebook ha comprat per sorpresa el servei de missatgeria mòbil WhatsApp per uns 19.000 milions de dòlars. L’empresa, propietat de Mark Zuckerberg, assenyala que WhatsApp continuarà funcionant de forma independent i conservarà la seva marca.

Amb aquesta operació Zuckerberg pretén estendre l’us d’aquesta xarxa de missatgeria mòbil, que ara compta amb més de 450 milions d’usuaris tots els mesos dels quals un 70% l’utilitzen diàriament, a un públic de mil milions d’usuaris, una xifra que la fa realment valuosa i fer-se un forat en el món de la telefonia mòbil que ha vist com WhatsApp ha acabat amb el negoci de les operadores amb els SMS.

De moment WhatsApp i l’aplicació de missatgeria de Facebook, Facebook Messenger continuaran funcionant independentment encara que no es descarta una fusió amb el temps.

L’operació, la més gran que ha fet una companyia en el camp de les xarxes socials, costarà 19.000 milions de dòlars, uns 13.800 milions d’euros y supera qualsevol adquisició feta anteriorment per companyies com ara Google, Apple o Microsoft.

Amb aquesta compra s’obren una sèrie d’interrogants als quals s’haurà d’estar atent, D’una banda es parla de la possibilitat de l’aparició d’una versió de WhatsApp per a PC o possiblement accés des del navegador o fins i tot des del mateix Facebook.

D’altra banda, caldrà estar atent a les modificacions de la política de privacitat que pugui imposar Facebook i que fins ara ha creat malestar entre alguns dels seus usuaris que han abandonat la xarxa. Un altre dels dubtes que genera aquesta compra és la possible aparició de publicitat a WhatsApp, ja que és una de les principals formes d’ingressos a Facebook.

Tot això pot comportar per part d’alguns dels seus actuals usuaris l’abandonament de la xarxa per adoptar altres plataformes que ofereixen més privacitat i seguretat com ara Telegram.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live