Funda anti radiacionsUna investigadora i enginyera de telecomunicacions granadina ha desenvolupat una funda per a mòbils que reté les radiacions electromagnètiques que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) podrien resultar cancerígenes per a l’ésser humà.

La funda esta confeccionada amb un teixit que conté un 80% de niló i un 20% de plata que genera una barrera entre les radiacions emeses pel telèfon i l’ésser humà, a mode de gàbia de faraday, que blinda fins 50dB a 1 GHz, el que suposa una retenció d’un 99,99% de les radiacions emeses.

Les fundes porten aquesta barrera a les radiacions en una de les cares per tal d’evitar quedar-se sense cobertura. Per això cal desar el smartphone a la bossa o la butxaca amb la part protectora mirant cap a la persona perquè la protecció tingui efecte.

Segons l’empresa, en zones de molt baixa cobertura si es perd alguna cosa, però en zones urbanes on la cobertura és bona no s’han notat perdudes importants.

El debat sobre les radiacions electromagnètiques i els possibles perjudicis per a l’ésser humà es va iniciar fa dos anys, al maig de 2011, quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va presentar un informe en què va classificar els camps de freqüència electromagnètics com possiblement cancerígens per a l’ésser humà. Aquesta teoria s’ha reafirmat en abril de 2013.

Els camps electromagnètics del tipus dels que emeten els mòbils han estat classificats per l’Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC, dependent de l’OMS) com “un possible carcinogen” per als humans, en base als estudis que el relacionen amb un major risc de glioma, un tipus de càncer cerebral, i de neuroma acústic, un altre tipus de tumor benigne.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live