iOS 8

En el marc del WWDC 2014, l’aparador de les novetats d’Apple, s’ha presentat la nova versió del sistema operatiu de la marca, el iOS 8, que podrem gaudir a partir de la tardor i que ja apareixerà en el futur iPhone 6.

El nou sistema operatiu que presenta novetats per no quedar-se enrere en la cursa amb altres marques del sector que ha han posat a la venda les seves novetats.

Així per exemple es podrà respondre directament des del centre de notificacions tant per a events de calendari, misstges, Facebook, ets, fins i tot des de la pantalla de bloqueig.

D’altra banda la pantalla multitasca oferirà accessos directes als contactes més freqüents als que podrem trucar fent un clic. Per la seva part, Spotlight ha estat millorat i ens permet fer molts més. Cercar aplicacions, adreces, restaurants o pel·lícules disponibles en streaming. Fins i tot s’han afegit resultats de la wikipedia dins del cercador.

El nou teclat anomenat Quicktype comptarà amb suggeriments mentre escrivim, arribant a suggerir frases completes en escriure unes poques lletres. Anirà aprenent d’acord amb el que utilitzem més i es farà més intel·ligent.

També s’han introduït millores en l’aplicació de missatgeria. Podrem enviar missatges adjunts, tenir converses en grup, enviar missatges de veu de forma ràpida. Les converses de grup tenen ara opcions variades que permetran afegir i treure contactes, abandonar una conversa i desactivar les alertes.

iOS8-familyiCloud Drive també arriba a iOS 8. Es tracta d’un sistema similar a Dropbox que ens permetrà sincronitzar els nostres documents entre Mac OS X i iOS i fins i tot Windows. El preu anunciat serà de 20 gigues per 99 centaus al mes, 200 gigues per 3,99 dòlars al mes i un nou pla d’1 Tb, que serà presentat en el futur. La versió de 5 gigues seguirà sent gratuïta.

S’ha confirmat també una de les novetats esperades per iOS 8, ​​el monitoratge de la salut. Això es farà a través de l’aplicació Health. iOS 8 oferirà als desenvolupadors la possibilitat que les aplicacions de salut i forma física es comuniquin amb aquest nou sistema i, amb el permís de l’usuari, utilitzar la informació d’altres aplicacions. Han posat l’exemple de Nike +, al qual podran accedir altres per crear un perfil d’usuari personalitzat i millorar el rendiment atlètic.

ios8-healthUna de les noves funcions de iOS 8 és Compartir amb la Família. Es tracta d’una forma fàcil de comunicar-se i compartir compres, fotos i calendaris entre els membres de la família. Tots podran veure i descarregar les compres que han fet els altres. Fins a sis familiars podran participar amb una targeta de crèdit per a tothom, que avisarà als pares quan els fills intentin realitzar compres.

També s’ha renovat l’aplicació de fotos. Les captures es comparteixen amb tots els dispositius i s’afegeixen un munt d’opcions de personalització. D’¡altra banda també s’obre la possibilitat d’incorporar widgets a iOS 8. S’integraran a la pantalla de notificacions i els desenvolupadors podran crear els seus propis.

Una altra de les novetats esperades és la relacionada amb la domòtica. Podrem obrir la porta del garatge amb Siri o bé controlar si les llums estan apagades des de l’iPhone. Apple està treballant amb fabricants com ara Philips, Osram, iDevices, Honeywell, Haier, etc. per tal d’adaptar els seus productes al control amb el nous sistema operatiu.

De moment, però només s’ha presentat una beta per a desenvolupadors. El gran públic haurà d’esperar fins a la tardor per actualitzar el seu dispositiu de la poma al nou sistema operatiu. Per cert, aquest només estarà disponible per a l’ iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch de cinquena generació, iPad 2, iPad amb pantalla Retina, iPad Air, iPad mini e iPad mini amb pantalla Retina.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live