Nou sistema operatiu d'Apple iOS 6Apple ha presentat l’ iOS 6, la nova versió del sistema operatiu per a iPhone, iPad i iPod Touch, que inclourà una aplicació de mapes pròpia, l’assistent de veu Siri en espanyol i estarà disponible a la tardor.

Entre les novetats del nou sistema operatiu destaca la versió de Siri en espanyol i l’ anunci d’una eina de mapes elaborada per Apple amb la intenció de desvincular-se de “Google Maps” que fins ara era la referència cartogràfica per a dispositius mòbils.

L’aplicació de mapes d’Apple guarda moltes semblances amb la de Google en aspecte i maneig, ofereix informació del trànsit que s’alimenta amb dades dels usuaris i inclou un navegador GPS, així com vista tridimensional de les ciutats. Els mapes estaran integrats amb Siri, l’assistent de veu d’Apple, al qual se li podran donar instruccions perquè mostri com arribar a una destinació, entre altres coses.

A part de l’espanyol, aquesta nova versió del sistema operatiu d’Apple estarà disponible també en italià, coreà, xinès mandarí i cantonès. Les funcions de Siri estaran optimitzades per a recerques en 15 mercats, entre ells Espanya i Mèxic, segons es va poder veure en la presentació d’Apple que es va mostrar convençut que el seu assistent de veu acabarà per ser un èxit tot i un inici poc brillant.

En la promoció de Siri Apple ha aconseguit  el compromís de les empreses automobilístiques BMW, General Motors, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler i Honda per afegir un botó de mans lliures de Siri en els seus vehicles en el termini d’un any.

D’altra banda, amb l’iOS 6, Siri podrà a més actualitzar el perfil de Facebook o de Twitter, llançar aplicacions a través d’ordres de veu i incrementarà els seus coneixements en esports. Facebook cobrarà molta presència en el nou sistema operatiu amb accés directe al compte de l’usuari des de les aplicacions de fotos, el navegador Safari o mapes, i estarà integrat amb l’agenda de contactes.

Una altra de les novetats que aportarà iOS 6 serà l’aplicació “Passbook” que centralitzarà les reserves i compres adquirides per l’usuari per tenir accés més àgil, per exemple, als codis de barres per l’embarcament en un avió o entrades per a una pel·lícula.

Passbook permet passar per l’escàner un iPhone o iPod touch per utilitzar un cupó, entrar a un concert o registrar-te en el teu hotel. Passbook mostra automàticament les passades en la pantalla de bloqueig en funció d’una hora o ubicació específiques, així que quan s’entra, per exemple, en una cafeteria, es mostra la targeta de fidelització. A l’aeroport, Passbook pot fins i tot avisar de canvis d’última hora de la porta d’embarcament o retards de vols.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live