iPhone 5Finalment el nou iPhone 5 ja és al carrer. Després de dos anys de treballs s’ha presentat la última evolució del smartphone que va revolucionar la telefonia mòbil i que ara ha de competir amb els nous models de Samsung, Google i Nokia.

En quant a les característiques del nou iPhone 5 destaca la pantalla de 4 polzades, la nova connexió principal i l’estrena de l’ús d’alumini per la part posterior.

També és nou el processador, l’anomenat A6 que promet doblar la velocitat i el treball amb gràfics del model anterior, i al que acompanya 1 GB de memòria RAM. La mida del processador s’ha reduït un 22%.

En l’aspecte físic, a més d’un cos més allargat, Apple li ha donat al seu nou telèfon un gruix de només 7,6 mm i un pes rècord de 112 grams. És un 18% més prim que l’anterior iPhone.

La velocitat és un altre dels aspectes millorats d’aquest nou iPhone 5 que funciona amb connectivitat 4G, característica que no es podrà aprofitar a Espanya de moment. El que sí que podrem aprofitar és la nova Wifi 802.11n per assolir uns teòrics 150 Mbps.

La característica més important d’aquest nou terminal d’Apple és la pantalla que ha crescut  mitja polzada més, pujant la resolució fins als 1.136 × 640 píxels amb l’objectiu de mantenir una densitat de píxels de 326 ppp i seguir batejant com Retina Display. La relació d’aspecte passa a ser ara de 16:9.

La nova tecnologia que utilitzada en la elaboració de la pantalla ha permès eliminar una de les seves capes integrant els sensors tàctils directament en el panell LCD. A més ara hi ha menys reflexos i més brillantor, amb el que és més fàcil de llegir a plena llum del dia.

Finalment amb aquest augment de pantalla es guanyarà una fila més d’icones a l’escriptori.

Un altre dels canvis esperats en aquest iPhone 5 és el seu nou connector més reduït i amb  menys pins que l’actual. Com a contrapartida això comportarà un canvi en tota la gamma d’accessoris adaptats a l’IPhone (bases de càrrega, equips de música, despertadors …).

El nou  connector es diu Lightning i té 9 forats. A més és reversible, de manera que no ens equivocarem a connectar.
Al costat del nou connector ha quedat ara espai per col·locar-hi els altaveus estèreo i la sortida d’auriculars, que també estrenen disseny.

També hi ha canvi en el tipus de targeta SIM que es necessitarà per fer servir l’iPhone 5. De la microSIM passem a la nanoSIM.

Un dels punts clau a l’hora de triar un telèfon mòbil avançat fa temps que és el de la càmera de fotos. Al consumidor més exigent actual no li val amb una pantalla gran i de bona resolució, ni l’últim en potència. També vol que les fotos que faci amb el seu nou telèfon mereixin la pena. Que siguin les millors que es poden fer amb un telèfon.

Un altre dels aspectes renovats és la càmera que ara te un sensor de 8 megapíxels amb retro il·luminació, una lent de cinc elements de safir, filtre IR híbrid, obertura f2.4 i una sèrie de millores per aconseguir que sigui una càmera millor que la de l’iPhone 4S.

El nou processador A6 ajudarà a aconseguir aquestes millores, reduint soroll, i millorant la nitidesa. A la part de programari, la novetat més destacable és Panorama, que aconsegueix imatges de 28 megapíxels.

iPhone 5_2

Per la seva part la gravació en vídeo serà a 1080p, amb millor estabilitat i detecció de cares. A més, es podrà fer fotografies mentre es grava en vídeo.

Respecte a la càmera secundària, ara ocupa just al centre de la part superior del telèfon, i és capaç de gravar vídeo a 720p, amb retro il·luminació i possibilitat de realitzar trucades de vídeo via 3G.

En quant el so, s’han col·locat tres micròfons (sota, sobre i darrere) amb reductors de soroll, així com un altaveu renovat.

L’aparell estarà disponible en colors blanc / plata i negre / grafit, el model bàsic, amb 16 GB de memòria interna, tindrà un preu de partida de 199 dòlars. Es poden fer reserves des del 14 de setembre a EUA, amb una sortida prevista per al 21 d’aquest mes.

Els preus dels altres models són de 299 dòlars per al de 32 GB i de 399 dòlars per al de 64. Tots aquests preus són per contractes amb operadors als EUA, no lliures. El cost del nou iPhone 5 serà el mateix que té ara l’iPhone 4S.

A Espanya, haurem d’esperar a conèixer els preus quant surti a la venda el proper 28 de setembre a les Apple Stores i els catàlegs de les operadores.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live