300 Mb AdamoLa ciutat de Viladecans és una de les primeres d’Espanya en gaudir de serveis de connectivitat de 300 MBps a través de la fibra òptica fins a la llar (FTTH). L’empresa Adamo ofereix aquesta velocitat en vivendes que ja gaudeixen dels seus serveis d’Internet de banda ultraràpida. Adamo és una de les operadores de telecomunicacions que, juntament amb Orange, presta serveis de connectivitat a llars i empreses a través de la xarxa neutra de fibra òptica municipal (W!CABLE).

A més de Viladecans, Adamo ha llançat els 300 MBps a Barcelona i Lleida. Aquestes tres ciutats són les úniques de tot Espanya que gaudeixen d’una velocitat de la qual disposen fa temps països com Dinamarca, Noruega o els Països Baixos.

El projecte per fer arribar aquesta tecnologia de darrera generació a les llars es va posar en marxa fa dos anys. L’experiència va ser pionera a Espanya pel fet de plantejar una iniciativa a nivell de ciutat en la qual col•laboren un ajuntament que desplega la xarxa de fibra òptica i les empreses que en proveeixen els serveis. La xarxa W!CABLE (http://www.wiladecans.cat/W-CABLE.28.0.html) dóna cobertura de banda ampla ultraràpida a 2.600 llars del municipi, 800 de les quals ja l’han contractat.

En aquest temps, l’Ajuntament ha posat en marxa altres projectes per consolidar una infraestructura tecnològica d’última generació que suporti les solucions intel•ligents en les quals ja es treballa per fer de Viladecans una ‘smart city’.

En aquest sentit, l’octubre es va llançar W!CABLE.BIZ (http://www.wiladecans.cat/W-CABLE-BIZ.78.0.html), una aposta municipal per facilitar els serveis de fibra òptica a empreses de qualsevol zona de la ciutat, amb velocitats molt superiors a les de les llars, serveis adaptats a cada negoci i varietat d’ofertes molt competitives.

A més, actualment es treballa per estendre la fibra fins a tots els centres educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als instituts, i que s’acabarà de desplegar aquest any.

El model Viladecans de fibra òptica ha estat explicat en diferents fòrums internacionals, com ara el Mobile World Congress del 2010 o, més recentment, l’Smart City Expo World Congress de novembre del 2012 (http://www.smartcityviladecans.com). Aquest mes de febrer, l’Ajuntament assistirà al FTTH Council Europe Conference per conèixer i intercanviar experiències internacionals i crear sinergies amb altres municipis per treballar conjuntament projectes de smart city a nivell europeu.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live