A partir de l’11 de novembre es podrà canviar de companyia telefònica en 1 diaL’ 11 de novembre 2013 és la data acordada per posar en marxa la nova portabilitat fixa que permetrà als usuaris poder canviar de companyia de telefonia fixa  en un dia, no com fins ara que el procés trigava 5 dies laborables.

Amb aquest nou procés de portabilitat acordat i ratificat per tots els operadors de l’AOP ( Associació d’Operadors per a la Portabilitat ) es passarà dels  5 dies que trigava la tramitació majorista de la portabilitat fixa a tan sols 1 dia laborable.

El procés de portabilitat és diferent quan l’usuari vol canviar conjuntament d’operadora de telefonia fixa i de banda ampla. Abans de poder realitzar la portabilitat del número de telèfon , els operadors implicats ( el que perd el client i el que ho guanya ) han de realitzar treballs coordinats previs a la central telefònica per poder proveir el servei de banda ampla. La portabilitat numèrica s’executarà un cop estigui preparada la infraestructura de la xarxa. Per això el termini total ( provisió de la banda ampla més portabilitat telefònica ) és més ampli que en una portabilitat sense banda ampla. Tot i això aquest procés també veurà reduïda la durada amb la entrada en vigor d’aquesta normativa.

Una altre noveta del procés es que a partir d’ara, l’operador que guanya al client (l’operador receptor ), estarà obligat a informar l’usuari de quin és el dia límit per fer-se enrere en la portabilitat. Fins ara, els usuaris no coneixien quin era el moment límit per poder refusar el canvi d’operadora.

Amb aquesta normativa es pretén agilitzar un procediment que fins ara ha portat molts mals de cap als usuaris i que, segons les últimes dades publicades, el juliol de l’any passat es va fer la portabilitat de uns 153.117 números fixos, un 21,3 % més que al juliol de l’any anterior. D’altra banda, entre gener i juliol d’aquest any ja s’han portat ja gairebé 1 milió 200 mil números fixos a Espanya.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live