museu_terrassaEl Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha incorporporat 12 nous museus a la plataforma Google Art Project que vol donar a conèixer les obres d’art més representatives d’arreu del món a través d’Internet.

Els 12 nous museus catalans se sumen als tres que ja formaven part de la plataforma de Google: el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó. Es tracta de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú; la Fundació Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès; la Fundació Pau Casals del Vendrell; el Museu Cau Ferrat de Sitges; el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida; el Museu d’Art Modern de Tarragona; el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa; el Museu Maricel de Sitges; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona; el Museu Romàntic de Sitges; el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i el Palau Maricel de Sitges.

En aquesta primera fase del projecte s’han incorporat en total 1.221 obres, 165 gigafotos, 18 exposicions virtuals i 10 visites virtuals. Tots els museus participants han realitzat, com a mínim, una exposició virtual amb els seus fons, perquè l’usuari tingui una experiència més propera a la realitat de les obres i pugui contextualitzar-les amb documents audiovisuals, documents històrics o entrevistes d’experts.

En una segona fase, s’incorporaran a la plataforma el Consorci Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona; el Consorci Museu Terres de l’Ebre; el Museu de Badalona; el Museu de Gavà i Parc Arqueològic; el Museu de la Pell d’Igualada; el Museu d’Arqueologia de Catalunya (Barcelona, Empúries, Girona, Ullastret); el Museu d’Art de Girona; el Museu d’Història de Catalunya, i Thermalia. Museu de Caldes de Montbui.

Actualment, Google Art Project compte amb més de 250.000 imatges de museus d’arreu del món i a part dels museus catalans que hem comentat, aquesta setmana si han sumat al projecte altres museus com el Smithsonian National Museum of African American History and Culture, el Freud Museum London, el Baltimore Musem of Art o el The Frick Pittsburgh.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live