Twitter restringirà  els continguts en els països que tenen un concepte ‘diferent’ de la llibertat d’expressió, el que en alguns casos podria portar al seu tancament definitiu.

Així a partir d’ara hi haurà comentaris que no seran publicats en uns països i si en d’altres. El motiu que s’ha al·legat per portar endavant aquesta mesura és el creixement que està experimentant aquesta xarxa social en països amb idees diferents de la ‘llibertat d’expressió’, cosa que obliga a l’empresa a adaptar-se a la seva legislació. En alguns casos, fins i tot s’ha parlat de tancament definitiu en alguns països.

Com a exemple dels comentaris que restringirà, Twitter s’ha esmentat la possibilitat de no publicar els de contingut nazi a Alemanya i França, països en els quals està prohibida l’apologia d’aquesta ideologia.

Aquesta eliminació es podrà fer només a certs tuits o a comptes senceres d’usuaris i s’avisarà a l’interessat que aquell tuit o el seu compte no son visibles a certs països.

La seva aplicació, en teoria, depèn de la configuració de país que cada usuari triï per al compte. La ubicació geogràfica que apareix en el perfil de Twitter es pot triar lliurement en les preferències del compte, encara que per defecte Twitter selecciona aquell al qual es correspon la direcció IP de l’usuari.

Hi hauria la possibilitat que triant com a país un de diferent al real no s’apliquin els bloquejos per a aquest país, però sí per a l’altre. El que no sembla possible és veure-ho tot sempre, ja que si triem l’opció global com a país, automàticament se’ns assigna el que consideri segons la nostra IP. Un altre opció més complexa seria emmascarar la IP o accedir a través de proxies per fer creure a Twitter que s’està accedint des d’un altre lloc.

En tot cas, aquestes mesures desperten molta inquietud entre els usuaris, ja que amb la quantitat de tuits que es publiquen cada segon sembla impossible que puguin ser controlat i per tant que el més normal serà que s’eliminin comptes globalment.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live