Ordinador portàtilUn estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) sobre la implantació de les tecnologies de la comunicació i la informació a les llars determina que els comarques de l’Anoia i el Garraf són, amb el 76,5% i el 76,3% respectivament, les que tenen els índexs més alts de connexió a Internet de tot Catalunya. A l’altre extrem hi ha el Montsià i el Pallars Jussà, amb el 54,7% i el 62,7% respectivament. La mitjana catalana és del 71%.

Aquest estudi, amb dades de 2011, assenyala les diferències entre comarques. Així, les que presenten els índexs més baixos son les comarques lleidatanes de muntanya, el Pallars Jussà però també el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i la Vall d’Aran, que de mitjana tenen un índex de connexió del 66%, cinc punts per sota de la mitjana de Catalunya.

Les Terres de l’Ebre estan una mica per sobre d’aquestes xifres, però encara per sota de la mitjana nacional.  Així, el Montsià,la Terra Alta i el Baix Ebre no superen en conjunt el llistó del 70%. En aquesta zona destaca el cas de la Ribera d’Ebre, que no solament supera àmpliament la mitjana catalana, sinó que, amb un índex del 75,2%, se situa al nivell de les més desenvolupades.

En quant a les comarques de Barcelona hi ha zones  com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental que estan per sobre de la mitjana (71,6%), i d’altres com el Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental que no la superen per ben poc.

L’estudi també ofereix dades sobre l’ús del correu electrònic: l’utilitza el 66,8% de la població, i en tres de cada quatre comarques ha augmentat l’índex l’últim any. La mitjana espanyola és del 59,1%.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live