La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) ha fet pública una resolució en la qual dóna el seu vistiplau al model de gestió de la xarxa oberta de fibra òptica fins a la llar impulsada per l’Ajuntament de Viladecans. Més de 650 famílies viladecanenques i diferents empreses de la ciutat ja gaudeixen de serveis basats en aquesta infraestructura tecnològica d’última generació que permet tenir velocitats de connexió de 100 Mb simètrics.

La decisió de l’òrgan regulador no sorprèn a l’alcalde de la ciutat Carles Ruiz, que sempre ha confiat en obtenir l’aval de l’òrgan regulador ja que, segons ha dit, ‘l’Ajuntament va seguir les directrius marcades des d’Europa i es va assessorar molt bé en complir tots els requeriments legals per tal de no trobar-se cap obstacle en un projecte tan estratègic i tan important per a Viladecans i els seus ciutadans’.

Per tal de posar en marxa aquest projecte, l’Ajuntament va registrar a la CMT l’empresa municipal VIGIP com a operador neutre i va crear una xarxa oberta a disposició de qualsevol operador de telecomunicacions, un model pioner a Espanya desenvolupat en zona urbana i que ja funciona a altres països europeus i a la resta del món. Orange i Adamo són les dues companyies que ja ofereixen els seus serveis de connectivitat de banda ampla ultra ràpida al municipi i se n’esperen més.

La xarxa de fibra òptica, anomenada W!CABLE, es va posar en marxa ara fa un any amb un projecte pilot per donar cobertura al 10% de la població.

Actualment, ja l’han contractat un 25% de les llars que tenen cobertura, una xifra que ha superat les expectatives tant de l’Ajuntament com dels operadors.

Al llarg d’aquest any la fibra òptica s’estendrà per connectar tots els centres educatius de la ciutat, des de les escoles bressol fins als instituts, a més d’altres equipaments públics i algunes empreses. I ja es treballa per seguir desenvolupant un projecte que té per objectiu arribar al 50% de la població al 2015.

L’extensió de la xarxa també té per objectiu crear una infraestructura tecnològica d’última generació per posar en marxa solucions intel·ligents per fer de Viladecans una ‘smart city’.

W!cable un proyecto de 100 MB

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live