Jornades UE 2020 SmartcitiesAhir al matí, l’edifici Brasil del Parc de Negocis de Viladecans va acollir la jornada ‘L’estratègia Europa 2020. El repte de les smart cities a la Unió Europea’ on es va debatre com millorar la qualitat de vida de les persones i la millora de la gestió de les ciutats amb la utilització de les noves tecnologies.

La jornada va consistir en diverses ponències que van mostrat les línies de treball de la Unió Europea per aconseguir que els països que la formen assoleixin una economia intel·ligent, sostenible i integradora. Per tal d’aconseguir aquest objectiu la UE ha posat en marxa una sèrie de projectes en el marc de l’estratègia Europa 2020 per promoure el desenvolupament de tecnologies per millorar l’eficiència energètica, la sostenibilitat i el benestar de les persones.

En aquesta línia, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans ha presentat una ponència sobre el model de desenvolupament que està seguint la ciutat i en la que l’ús de les noves tecnologies és un pilar fonamental, ‘nosaltres hem plantejat una ciutat que utilitza la tecnologia per millorar la seva gestió, en la que els ciutadans sàpiguen fer us d’aquesta tecnologia per millorar la seva qualitat de vida i que sigui un pol d’atracció per a empreses que millorin la nostra competitivitat’.

Sensors intel·ligents per detectar caigudes de persones amb mobilitat reduïda

Jornades UE 2020 SmartcitiesUn dels exemples que es va mostrar sobre la utilització de la tecnologia en millora de les condicions de vida les persones és el treball que està duent a terme la Universitat Politècnica de Catalunya en el camp de la salut.

Concretament han creat uns sensor que detecten les caigudes a la llar de persones d’avançada edat i mobilitat reduïda. Aquests sensor envien una alarma per tal que els serveis d’emergència acudeixin el més aviat possible. Tal com a comentat un dels responsables del projecte,  Andreu Català Director del CETpD de la UPC ‘Aquest és un greu problema, i és un exemple de com la tecnologia pot ajudar als malalts crònics a tenir una millor qualitat de vida’.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live