Jornada 'Estratègia Smart City per als municipis de Catalunya' El Parc de Negocis de Viladecans va acollir ahir al matí la jornada ‘Estratègia Smart City per als municipis de Catalunya’ organitzada per el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i l’ajuntament de Viladecans.

Durant l’acte es va presentar l’informe ‘Estratègia Smart City per als municipis de Catalunya’, document que defineix els possibles fulls de ruta que existeixen per a les ciutats al voltant del concepte Smart City, amb la finalitat de proporcionar recomanacions estratègiques per enfocar de forma adequada les línies de desenvolupament urbà cap a una ciutat intel·ligent.

L’informe fa un repàs a l’estat actual de les actuacions que s’estan fent a diferents ciutats sota el concepte de smart city i marca tres eixos sobre els que desenvolupar futures actuacions; respecte del medi ambient, potenciar el desenvolupament econòmic i millorar la vida de les persones.

Aquest treball  ha estat elaborat per el Cercle Tecnològic de Catalunya, creat l’any 2002 per fomentar el creixement econòmic, el coneixement i potencialitats, i el posicionament institucional del món tecnològic català.

D’altra banda, l’alcalde Carles Ruiz va presentar la ponència ‘Viladecans, un exemple d’Smart City’ on va explicar les línies de treball que s’han fet a Viladecans per esdevenir una ciutat intel·ligent amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament econòmic sostenible per incrementar la qualitat de vida dels ciutadans.

Per aconseguir aquesta fita la ciutat ha basat la seva estratègia en tres eixos principals: les xarxes de telecomunicacions, els serveis intel·ligents sobre aquestes xarxes i la millora de la competitivitat.

L’alcalde ha explicat el projecte W!ladecans sota el que s’emmarquen les accions realitzades en diferents àmbits com ara la implantació d’una xarxa de fibra òptica d’alta velocitat per donar servei a empreses i ciutadans, el servei gratuït de wi-fi a parcs i equipaments municipals, la instal·lació de pissarres digitals a les escoles de la ciutat i la formació en noves tecnologies a gent gran. ‘Les administracions hem de fer un esforç per repensar les nostres ciutats tenint en compte que la clau de les ciutats intel·ligents son les persones que seran les que utilitzaran les noves tecnologies’ ha comentat Carles Ruiz.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live