RoamingDesprés de 10 anys de negociacions, el Parlament Europeu ha aprovat eliminar les tarifes d’itinerància, més conegudes com a roaming. Però, aquesta mesura, que encara s’ha d’acabar de concretar amaga una sèrie de forats que les empreses poden aprofitar per carregar-nos algun tipus de càrrec nou.

La mesura, que afectarà els 28 països membres de la unió busca que els usuaris paguin arreu d’Europa amb les mateixes tarifes que ens els seus països d’origen a l’hora de fer trucades i navegar a la xarxa.

De moment l’eliminació del roaming serà gradual, fins abril de 2016 els operadores podran cobrar respecte a la tarifa contratada per l’usuari fins a 19 cèntims per minut en les trucades realitzades, 5 centims a les rebudes, 6 cèntims per SMS i 20 pert Mb de consum de dades.

Posteriorment, i fins a juny de 2017, les tarifes es reduiran a fins a 5 cèntims en les trucades , 2 cèntims en els SMS i 5 per al Mb de dades.

No obstant això, la decisió no afectarà a tots de la mateixa manera. A partir de juny de 2017, les persones que viatgin per curts períodes de temps, per exemple, en vacances, es veuran beneficiades pel final de la tarificació d’itinerància, si bé les persones que passin llargues temporades a l’estranger, per exemple els estudiants o els treballadors temporals, hauran de seguir pagant una quantitat extra.

Un altre limitació a la desaparició del roaming la prodran obtenir les companyies que demostrin que la mesura els suposi un sobrecost inasumible i per tant l’organisme de regulació del Mercat i la Competència del seu país podrà autoritzar a la companyia a cobrar un càrrec per aquest servei. Aquesta mesura, per exemple la podran fer servir companyies petites com ara Yoigo o les operadores virtuals ya que no disposen d’infrastructures pròpies en altres països.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live