GSMA (Associació de operadors de telefonia mòbil) Un informe de la GSMA (Associació de operadors de telefonia mòbil) presentat en el Mobile World Congress constata que els usuaris dels mòbils passen més temps navegant i utilitzant serveis com ara el WhatsApp  en detriment de la missatgeria instantània i les trucades de veu.

L’informe, realitzat  per la consultora PricewaterhouseCoopers  preveu que l’any  2018 com el punt d’inflexió en el qual els ingressos per la prestació de serveis de dades superaran als de les trucades telefòniques cursades des de xarxes mòbils.

Això representa que en només 5 anys els ingressos dels operadors i les connexions de dades seran les predominants davant les trucades telefòniques. Aquesta fita ja s’ha assolit a països com ara Japó que, des de 2012, té l’honor de ser el primer país en el qual el volum d’ingressos generats per les connexions mòbils de dades és superior als ingressos generats en serveis de veu en mobilitat. Segons les projeccions, el següent país on es produirà aquest canvi serà Argentina durant aquest mateix any, superant als Estats Units i Regne Unit que podrien arribar aquesta situació l’any 2014.

Una dada curiosa son les prediccions que fa sobre l’evolució dels serveis de dades en mobilitat en mercats emergents i països en vies de desenvolupament que han tingut molt bona acollida com ho demostra la predicció que fan sobre Kènia que superarà aquest punt l’any 2016 gràcies a la gran acollida que està tenint la banda ampla mòbil al país.

L’adopció dels serveis mòbils de dades, a més del canvi de model de negoci dels operadors i les consegüents millores en el desplegament d’infraestructures per satisfer la demanda, també possibilita l’explotació de nous serveis que, al seu torn, obren les portes a nous jaciments de negoci. En aquest sentit, serveis d’atenció mèdica remota podrien suposar un estalvi de 400.000 milions de dòlars en els països desenvolupats i salvar al voltant d’un milió de vides a l’Àfrica subsahariana o la integració de serveis en mobilitat en els automòbils pot contribuir a millorar nostre confort o la nostra seguretat.

Via ALT1040.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live