Un estudi sobre disponibilitat, velocitat i preu de l’accés a Internet a Europa de l’Oficina de les Comunicacions (Ofcom, un organisme que regula la competència en el sector de les telecomunicacions del Regne Unit) conclou que l’accés a Internet a Espanya és un dels més cars d’Europa. No obstant això, l’estudi remarca que les xifres de penetració i cobertura són millors que en la majoria de països europeus.

En comparació amb el Regne Unit, les mitjanes de preu de en serveis de banda ampla fixa i veu son les més barates a nivell europeu mentre que les espanyoles son les més cares. El preu mitjà de les tarifes que ofereixen veu (350 minuts) i velocitats de descàrrega de 8 Mbits per segon (10 GB de dades) és de 55 lliures (uns 64 euros), mentre que a Espanya son de 69 lliures (prop de 80 euros).

En quant a la cobertura de la banda ampla, Espanya es troba en el grup de 15 països de la UE que tenen entre un 95% i un 100% dels seus llars cobertes per xarxes de banda ampla estàndard (independentment de si contracten el servei o no, l’important és que si ho desitgessin podrien fer-ho).  

Passa el mateix en la classificació de la banda ampla mòbil. En el cas de la banda ampla de gran velocitat, el percentatge es respectable (entre el 60% i el 65%), però està lluny dels països capdavanters en aquest cas Bèlgica, Holanda i Malta (les tres superen el 95%).

Accés a Internet a EspanyaEn quant a la penetració, de cada 100 llars, 59 tenen connexió de banda ampla, molt per sobre dels 30 de Romania, però bastant darrere dels gairebé 80 de Dinamarca. On sí destaca Espanya és en el percentatge de connexions de banda ampla de gran velocitat per cada 100 llars que representa un 4%, que encara que és poc,  supera a Itàlia (0), França (1%), Regne Unit (2%) i Alemanya (3%), però queda molt lluny del primer en el rànquing Malta amb un 14%.

Via  ALT1040

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live