Sistema pagament PaypalPayPal Here, és una una aplicació, disponible per iOS i Android, i  un lector de targetes de crèdit que es col·loca a la sortida d’àudio del mòbil, convertint el nostre smartphone en una caixa registradora que permet efectuar un cobrament en qualsevol lloc passant la targeta per lector.

Aquesta solució possibilitarà que molts petits comerços i autònoms, o aquells que fan cobraments ocasionals o fora del seu local -un lampista, comercials  – puguin acceptar pagaments amb targeta i gestionar altres mitjans de pagament.

El cobrament es fa efectiu de forma immediata en el compte de PayPal del comerciant i des d’aquest moment pot disposar-ne a través d’una targeta de dèbit específica. A més de targetes, PayPal Here accepta la gestió de pagaments en efectiu (emissió de factura) o per xec, en aquest cas la càmera del mòbil s’utilitza com escàner.

Però a més els comerços que implementin el mitjà de pagament PayPal Here estaran en el futur en posició d’oferir un mètode de pagament encara més còmode i ràpid per als clients, es tracta de la funció PayPal Local de l’aplicació de PayPal per mòbil, que porta ja un temps funcionant però de moment només a la ciutat de San Francisco.

PayPal Local possibilita pagaments sense necessitat de portar la cartera, gairebé sense necessitat de tocar el telèfon: a través de l’aplicació del mòbil un client -que ha de tenir compte en PayPal- pot localitzar quines botigues properes accepten PayPal Here i indicar en quina està, de forma similar a com es fa un check-in a Facebook, per exemple.

És un mètode de pagament més còmode i ràpid per als clients, sense gairebé tocar el telèfon
PayPal envia una notificació a l’aplicació del comerciant de manera que quan el client arriba a la caixa i demana al comerciant que li cobri a través de PayPal aquest ja ‘sap qui és’ perquè ho està veient en la seva aplicació.

Únicament ha de verificar la seva identitat pel nom i la fotografia per fer efectiu el cobrament. Aquesta opció de PayPal almenys sobre el paper es presenta molt més atractiva i còmoda que l’opció Wallet proposta per Google que, d’entrada, està limitat a telèfons que compleixin certs requisits tècnics, cas de la connectivitat per NFC.

El millor de la solució de PayPal és que tot funciona a través d’aplicacions a efectes del client i d’un petit accessori – el lector de targetes, que ni tan sols és imprescindible ja que es poden introduir les dades de les targetes a mà o amb l’escàner  a través de la càmera – per part del comerciant.

Quant a la seguretat, queda per veure com s’evita que un telèfon manipulat no es limiti a llegir la targeta sinó que tregui un duplicat.

Això encara està per veure, de la mateixa manera que Google Wallet va demostrar tenir problemes de seguretat pocs dies després de començar a funcionar. PayPal Here de moment només està disponible als EUA, Canadà, Hong Kong i Austràlia.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live