Telèfon mòbilEls usuaris cada vegada es connecten més a Internet a través dels dispositius mòbils que des dels seus ordinadors. Des de 2008, el percentatge de persones que fan servir el dispositiu mòbil amb connexió s’ha anat duplicant cada any mentre que els que ho fan des de dispositius de sobretaula disminueix.

Segons un estudi realitzat per Statcounter, el percentatge d’usuaris que es connecten amb dispositius de sobretaula a Internet el gener de 2011 era d’un 95,7 per cent, i un any després ha disminuït fins al 91,51 per cent.

En el cas de l’accés a Internet a traves de mòbils la quota mundial  era el gener del 2010 del 1,6 per cent i en el mateix mes de 2011 ascendia a un 4,3 per cent. Aquest any la quota puja a un 8,5 per cent al gener.

Actualment el fabricant  que lidera el mercat de la connexió a Internet a través de mòbils és Nokia, amb una connexió d’usuaris d’un 37,67 per cent, sent líder indiscutible en mercats com l’Índia. En segona posició a nivell mundial es troba Apple amb un 28,67 per cent de quota, ocupant la primera posició en mercats com EUA, Regne Unit i Espanya.
Segueixen amb menys presència Samsung amb un 14,84 per cent de quota a nivell global i RIM, amb 8,3 per cent.

Entre els sistemes operatius el més destacat és Symbian, amb un 31,89 per cent degut a la seva gran penetració en els mercats emergents. Els segueixen iOS amb un 24,04 per cent i Android amb un 23,21 per cent de quota de mercat mundial. Finalment el sistema BlackBerry OS amb un 6,94 per cent que ha experimentat una important davallada en els últims temps.

Per regions, els usuaris  que més usen els seus dispositius mòbils la connexió a Internet són els nord-americans amb un 8,59 per cent. En els cas d’Espanya, ens trobem molt per sota de la mitjana de la resta del món amb un 4,05 per cert de penetració, encara que s’ha experimentat una important pujada en el darrer any. Finalment,  Amèrica de sud també té un baix percentatge amb un 2,88 per cent d’usuaris que accedeixen a Internet des dels seus mòbils.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live