Comisión del Mercado de las TelecomunicacionesLa CMT (Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones) llencarà una aplicació que permetrà que els usuaris comprovin si els proveidors de serveis d’Internet  proporcionen una connexió amb les característiques promeses o aplica algun tipus de restricció al trànsit. La mesura apareix en el recentment presentat Pla d’Actuació 2012.

El regulador vol que les ofertes que ofereixen les operadores de telecomunicacions siguin més transparents, en quan a les característiques del servei i respecte a la manera com es gestiona el trànsit que per elles circula. Per aquesta raó, durant el proper any la CMT llançarà una eina que permetrà als usuaris monitoritzar amb precisió la seva connexió fixa o mòbil i detectar tant el “nivell de qualitat” com les possibles “restriccions d’ús”. Sembla que es tractarà no només d’un mesurador de velocitat, sinó que serà capaç de detectar qualsevol “capat” o limitació per tipus de trànsit que s’estigui aplicant a la connexió pel nostre operador.

S’elaborarà una eina per a la monitorització pels propis usuaris de les seves connexions de banda ampla fixa i mòbil, amb la finalitat que puguin conèixer amb precisió les característiques de les connexions que contracten, tant pel que fa als nivells de qualitat de servei com a les restriccions d’utilització que, si s’escau presentin.

L’eina podria consistir en una aplicació d’escriptori que realitzi diverses proves de velocitat, latència i altres aspectes o bé d’un router equipat amb un firmware especialitzat, com el que fa servir el regulador britànic Ofcom. Però la CMT també parla de connexions mòbils i en aquest cas l’opció seria una App per a Android, iOS o altres sistemes operatius mòbils.

Un altre dels projectes que la CMT té en ment per al 2012 és l’elaboració d’una comparativa actualitzada d’ofertes amb tots els detalls necessaris per ajudar els consumidors a triar la millor connexió a Internet.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live