Google Maps trànsitTransitar per les principals carreteres del país i les grans ciutats serà una mica més ‘fàcil’ amb Google Maps. L’empresa nord-americana va llençar l’any 2008 una funcionalitat que permetia mostrar l’estat del transit a les carreteres d’Estats Units en temps real a Google Maps.

Ara  ja podem consultar aquesta informació a les carreteres espanyoles en temps real des de els mapes de Google.  A més del nostre país, també estrenen aquest servei a  Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Irlanda, Israel, Luxemburg, Noruega, Polònia, Eslovàquia i Suïssa.

El seu funcionament es molt senzill, només cal activar una capa de trànsit a la web de Google Maps  i immediatament se’ns mostra per colors la fluïdesa de la circulació en els principals carrers de les ciutats del país, i a les carreteres més importants. A través d’un codi de colors se’ns informa si els trànsit es fluid en color verd, complicat en taronja,  lent i amb retencions en vermell.

La nova capa d’informació del trànsit en temps real, disponible per a  Google Maps i Google Maps per a mòbils,  s’actualitza periòdicament per a mostrat la informació de l’estat del trànsit dels darrers 5-10 minuts.

D’altra banda els usuaris poden obtenir més informació sobre l’estat de les carreteres de moments concrets i dies de la setmana fent clic a l’enllaç canviar a la llegenda de trànsit de Google Maps i demanant informació per un dia i una hora concreta.

Aquest servei està integrat a Google Maps i per tant es gratuït. A més en algunes ciutats s’integra amb la informació de transport públic per tal de donar la major informació possible per evitar-nos problemes a l’hora de moure’ns.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live