myTaxiMyTaxi i WannaTaxi, son dues aplicacions per a mòbils i tablets que permeten als usuaris demanar un taxi sense necessitat que haver de trucar per telèfon i amb la possibilitat de conèixer la ubicació i totes les dades del servei.

Aquestes aplicacions aprofiten les possibilitats de la geolocalització  dels smartphones per posar en contacte els taxistes amb els seus possibles clients i estalviar-los trucades, fer cues o la incertesa de trobar o no taxi.

myTaxi, desenvolupada per Intelligent Apps GmbH, esta disponible per als usuaris de Barcelona, Alemanya, Àustria i Suïssa. Aquesta aplicació permet demanar un taxi en tan sols dos clics, sense la necessitat de trucar a una radioemissora.

Amb aproximadament 8.000 taxistes registrats i un milió de descàrregues, la nova aplicació està disponible per a iPhone, iPad, iPod Touch i Android sempre en dues versions: una per a passatgers, completament gratuïta, i una altra per als taxistes, en la qual tan sols pagaran 0 , 99 euros nets per cada carrera aconseguida a través de l’aplicació. La propera parada de myTaxi a Espanya serà a Madrid.

Una aplicació similar és wannataxi. Gràcies a la tecnologia de geo-posicionament (GPS), els usuaris de Wannataxi que demanen un taxi des dels seus mòbils, són localitzats en temps real pels taxistes afiliats al servei gràcies al seguiment en un mapa.

A més, entre altres avantatges, Wannataxi permet a l’usuari saber en tot moment on es troba el taxi assignat i conèixer el model, la matrícula, número de llicència i fins i tot el nom del taxista, el que afavoreix la seguretat de l’usuari abans i durant el seu viatge. Amb WannaTaxis, als taxistes se’ls factura 0,50 euros per cada servei assignat des de l’aplicació de Wannataxi i passatger recollit i, a canvi, se’ls ofereix un nou canal per a aconseguir major nombre de clients, sense costos fixos i exempt de quotes d’alta, quotes mensuals, i costos d’equipament -al marge de disposar d’un smartphone-, permetent visualitzar el punt de recollida en un mapa amb total precisió, amb informació de l’usuari i la possibilitat de comunicar-se amb ell.

WannaTaxi està disponible per als usuaris de Madrid i Barcelona de ‘smartphones’ iOS i compta amb 1.150 taxis afiliats al servei. En els propers mesos, la companyia té previst llançar les versions per a iPhone i Blackberry i expandir la seva xarxa des de Madrid i Barcelona a les principals ciutats espanyoles per donar cobertura a tots els usuaris i donar l’oportunitat a la resta de taxistes nacionals..

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live