Mobile World CongressDes d’aquest matí fins el proper dijous, Barcelona es converteix en la capital mundial dels mòbils. El Mobile Congress, un autèntic aparador de promoció de la moda tecnològica per a la temporada presentarà les novetats del sector.

A Barcelona es presentaran la gran majoria dels nous models  que comptaran amb les últimes tecnologies i amb les millors càmeres de fotos incorporades. Entre les novetats destaca el més nou de Panasonic, el model Eludiu, que compta amb una carcassa resistent a la pols i a l’aigua. De fet, el mòbil és pot submergir completament a un metre de profunditat durant mitja hora sense patir danys. Un altre novetat son els sensor d’empremtes dactilars que ha incorporat Fujitsu per detectar si el que esta utilitzant el mòbil es el seu propietari.

Per a aquells que vulguin portar el mòbil i el tablet en el mateix dispositiu, Asus presentarà un tot-en-un anomenat PadFone. El dispositiu consisteix en una pantalla amb el mòbil incorporat al seu interior i que pot fer la doble funció: la de telèfon i la de tableta.

Una de les novetats més interessants està en les connexions a Internet per a smartphones, en la que un fabricant coreà ha deixat de banda el famós 3G i s’ha passat al 4G, el que permet navegar a una velocitat de 70 megues.L’empresa SPB aprofitarà aquesta ocasió per presentar una aplicació que permet veure televisió en 3D a través d’Internet. I Telefónica posarà en funcionament la Hybrid Broadband TV, basada en serveis interactius i continguts sota demanda.

Aquest any, el Mobile World Congress comptarà amb un espai dedicat a les app (les aplicacions per als smartphones). Entre les més curioses hi ha la d’una empresa especialitzada en tecnologies mòbils que presentarà l’aplicació fotogràfica Remove, un programa que permet eliminar aquells elements no desitjats o persones d’una fotografia feta amb el mòbil i de la que ja em parlat aquí en un altre ocasió.

També es presentarà el Clic2, un servei interactiu que pot transformar la informació impresa en paper en continguts multimèdia per a visualitzar en un dispositiu mòbil. Únicament cal situar el telèfon a una distància de 10 centímetres de la imatge i automàticament s’oferirà el contingut multimèdia.

D’altra banda, també es presentarà una alternativa al conegut WhatsApp,  el Messenger 2.0, elaborat per una empresa xinesa. Compta amb plantilles per enviar missatges divertits als nostres amics i familiars gràcies a la tecnologia flash.

I seguint amb el món de les app, també es presentarà la Barcelona Go Mobile, un projecte que té com a objectiu crear pàgines web adaptades a dispositius mòbils de 26 punts d’interès de la ciutat. Entre ells, el FC Barcelona, que tindrà una versió del seu web únicament per a dispositius mòbils.

Per la seva banda,  per els amants dels videojocs, HTC presentarà alguns dels seus productes capaços de reproduir videojocs de la Playstation. El dispositiu mòbil emula els jocs de la consola de Sony i els propietaris poden jugar com si estiguessin a casa seva.

A més de mòbils, també hi haurà cotxes en aquesta edició del Mobile World Congrés. Ford exposarà davant el públic el B-MAX, un vehicle equipat amb la màxima tecnologia. El cotxe permet interactuar amb l’iPad i disposa d’un sistema automàtic que, en cas d’accident, es connecta automàticament amb el servei d’emergència. El vehicle és distribuïdor de wifi i, per tant, permet que tots els passatgers es puguin connectar a internet amb els seus dispositius mòbils.

Finalment, també es parlarà de sistemes operatius. Micriosoft presentarà el nou Windows 8. A més, Google llançarà Android Ice Cream Sandwich,  una nova versió revolucionària del sistema operatiu d’aquesta marca per a mòbils. Els que ja ho han provat destaquen l’alta resolució de la pantalla del mòbil i el curiós sistema de reconeixement de veu, que escriu el que s’està parlant i a més corregeix els errors d’escriptura.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live